Siyaset Yanlış hesap Kudüs’ten döndü

Yanlış hesap Kudüs’ten döndü

25.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, BM’nin Kudüs kararı ile ilgili olarak, “BM üyelerinden 128 ülke dimdik duruşuyla ABD’nin kararını kabul etmediler. Yanlış hesap Kudüs’ten döndü. Dünyanın birden büyük olduğu artık anlaşılmıştır” dedi

Yanlış hesap Kudüs’ten döndü

Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, BM Genel Kurulu’nun Kudüs kararı ile ilgili olarak, “BM üyelerinden 128 ülke dimdik duruşuyla ABD’nin kararını kabul etmediler. Yanlış hesap Kudüs’ten döndü. Dünyanın birden büyük olduğu artık anlaşılmıştır. Artık bundan böyle ‘Ben yaptım oldu’ alışkanlığı geçerli değildir” yorumunda bulundu.
Yıldırım dün partisinin Adıyaman ve Kilis il kongrelerinde partililere hitap ederken BM’den çıkan Kudüs kararı, terörle mücadele ve ekonomik veriler başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım’ın konuşmalarından satır başları şöyle:
İNSANLIĞIN ONURU KAZANDI: Amerikan yönetiminin Kudüs ile ilgili aldığı karar BM’ye çarpıp geri döndü. BM üyesi 128 ülke dik duruşuyla ABD’nin kararını kabul etmedi. Yanlış hesap Kudüs’ten döndü. Dünyanın birden büyük olduğu artık anlaşılmıştır. Artık bundan böyle ‘Ben yaptım oldu’ alışkanlığı geçerli değildir. BM’de aklı selimin galip gelmesi bölgede barış ve çözüm ümidini güçlendirmiştir. Bu kararla sadece Kudüs ve Filistin değil insanlığın onuru kazanmıştır.
MUTLUYUZ, GURURLUYUZ: Türkiye olarak bu kararın bu yönde çıkması için başta Cumhurbaşkanımız olarak büyük gayret gösterdik. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da olağanüstü toplantıya çağırdık ve dünyanın vicdanını harekete geçirdik. Bu gayretlerimizin sonunda hayırlı bir neticeye ulaştığımız için mutluyuz, gururluyuz. Türkiye başta Filistin olmak üzere bütün mağdur ve mazlum milletlerin, ezilenlerin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir.

S.Arabistan yolcusu

Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta içerisinde Suudi Arabistan’a giderek temaslarda bulunacak. Yıldırım’ın Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz ile bir araya gelebileceği ifade ediliyor.
Yıldırım, Kasım ayı başında yolsuzluk operasyonu başlatan ve 11 prens ile 38 yetkilinin değişimine yol açan Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile de biraraya gelecek. Milliyet’in edindiği bilgiye göre; Yıldırım’ın Suudi Arabistan ziyareti iki gün sürecek. Yıldırım’ın başkent Riyad’daki görüşmelerin ardından Cidde’ye geçerek İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ziyaret etmesi planlanıyor. Yıldırım’ın daha sonra Mekke’ye geçerek umre ziyaretinde bulunabileceği de ifade ediliyor. l KIVANÇ EL Ankara

110 bin memur alınacak

Başbakan Yıldırım, Kilis Valiliği’nde düzenlediği basın toplantısında 2018 yılında 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. “Ayrıca 2018 bütçesi cuma günü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yeni yıla inşallah yeni bütçemizle girmiş olacağız” diyen Yıldırım şunları söyledi:

‘Daha kaliteli hizmet’

Haberin Devamı


“Devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde yerine getirilmesi için Sağlık Bakanlığımıza 36 bin sağlık personeli alacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’na 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz ve Adalet Bakanlığı’nda da çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi 15 bin personeli istihdam edeceğiz. Ayrıca köylerimizin eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na 9 bin 500 kadro vereceğiz, müezzin, imam ve Kur’an öğreticisi olarak buralarda çalışacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, her geçen yıl her geçen ay yurt sayısını artırıyor Kredi Yurtlar Kurumu... Dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihtiyacı 10 bin 900 personelin 2018’de işe başlaması için gerekli izinleri aldık. Üniversitelerimizde 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 2 bin ve üniversite hastanelerinde 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Bütçe 763 milyar lira

2002 bütçesinin 6 katı: Meclis’te 2018 yılı bütçesi kabul edildi. Bu bütçe Ak Parti iktidarlarının 16’ncı 65. Hükümet’in ikinci bütçesi. 2018 bütçesi 763 milyar lira. 2002’de Ak Parti iktidarının bütçesi 120 milyar liraydı. İlk bütçemiz ile 16’ncı bütçemiz arasındaki fark tam 6 kat. Yeni dönemde 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğiz.
YALAN DOLAN HAKARET GIRLA: Anamuhalefetten milletin derdine çare olacak hiçbir hayırlı iş, hayırlı proje, söz duymadık. Göremezsiniz, çünkü yok. Bunlarda proje, gelecek vizyonu yok. Dürüstlük zaten yok. Yalan dolan, hakaret bunlarda gırla.

Yazarlar