Siyaset ‘Yardım parasına çökülemeyecek’

‘Yardım parasına çökülemeyecek’

24.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatlerinden olan ve dünyanın her yerinde kullanabilme özelliğine sahip ‘Başkent Kart’ törenle tanıtıldı.

‘Yardım parasına çökülemeyecek’

Başkentte önce ihtiyaç sahipleri için başlatılan ve artık kent genelinde herkesin kullanımına açılan, kullanım komisyonlarının ise, belediyenin sosyal hizmet fonuna aktarılacağı Başkent Kart’ın tanıtım toplantısına; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Saadet, DEVA ve Gelecek partilerinin genel başkanı yardımcıları da katıldı. ATO Congressium’daki toplantıda kartın tanıtımın yapan Yavaş, dünyadaki 32 şehirde kullanılan teknolojinin, dünyanın her yerinde geçerli olacağını duyurdu.  Sosyal yardım alan 112 bin 785 aileye Başkent Kart’ın dağıtıldığını belirten Yavaş, 400’er TL’den toplam 45 milyon 114 bin lira yardım yapıldığını kaydetti. Yavaş “Bu uygulamayla, insan onurunu zedeleyen, anne babaları çocuklarının yanında mahcup eden, kimi yöneticilerin propaganda malzemesi yapmak için kullandıkları o çirkin fotoğraf karelerini artık tarihin çöplüğüne atıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu da “Sayın Başkanımız Türkiye’ye örnek olacak bir adımı atmış durumda. Birincisi tabii kimse bu paraya çökemeyecek, böyle bir mutluluğunuz var. İkincisi de gerçekten bütün Ankaralılar yardım yapacaklar, alışveriş yaparken” dedi.