Siyaset ‘Yaşananlar gelecek kuşaklara aktarılmalı’

‘Yaşananlar gelecek kuşaklara aktarılmalı’

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Saraçhane Sergi salonunda 2017 yılında yaşamını yitiren İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet İsvan anısına düzenlenen sergiye katıldı.

‘Yaşananlar gelecek kuşaklara aktarılmalı’

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Balkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ahmet İsvan’ın kızı Nurhan İsvan eşlik etti. İsvan’ın görev yaptığı döneme ait seçkileri barındıran serginin açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul’a hizmet etmiş belediye başkanlarının hizmetlerinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade ederek, “İstanbul’a hizmet eden çok sayıda belediye başkanı var.  Dolayısıyla bu kente hizmet eden bütün belediye başkanlarını şükranla anmamız gerekiyor. Onların hizmetleri unutulmamalı, gelecek kuşaklara aktarılmalı. Belediye Başkanı’mız Sayın İmamoğlu da bu çerçevede elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Bütün ön yargılardan arınarak bunu yapmış olması, Belediye Başkanı olarak İstanbulluya güven veriyor” dedi. Bugün gösterime açılan sergi, 20 Haziran’a kadar  ziyaret edebilecek.

Haberin Devamı

İBB’ye bağlı Halk Ekmek ve Hamidiye Su şirketlerinin kurucularından olan Ahmet İsvan’ı ölmeden önce Yalova’daki evinde iki kez ziyaret ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Onda gördüğüm heyecanı ve sevgiyi asla unutmuyorum. Beraber olduk, anılarını dinledim. En çok arzu ettiğim de anılarını yazmasıydı” diye konuştu.

‘Gurur duyuyoruz’

Ahmet İsvan’ın katılımcı kişiliği, dürüstlüğü ve karşısına çıkarılan engeller karşısında asla yılmayan mücadeleci kimliğiyle rehber olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Onun yolunda yürümekten gurur duyuyoruz. Biz de bu şehre onun gibi kalıcı eserler bırakabilirsek ne mutlu bize” dedi.