Siyaset ‘Yavaş’ın kararına saygı duyuyorum’

‘Yavaş’ın kararına saygı duyuyorum’

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP ile İYİ Parti’nin 31 Mart 2019’daki yerel seçim için iş birliği görüşmelerinde adı Ankara adayı olarak öne çıkan Mansur Yavaş ile ilgili son karar verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ankara’dan İYİ Parti’nin adayı ol, CHP olarak destekleyelim” teklifini reddeden Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de “aday olmak istemediğini” söyledi.

‘Yavaş’ın kararına saygı duyuyorum’

Sözcü Gazetesi’ne yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Yavaş’ın İYİ Parti’den aday olmayı reddetmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Benim sizin gibi dışarıdan takip ettiğim bir durum oldu. Konuyu basına yansıyanlardan biliyorum. Fakat Sayın Yavaş ile bugün (dün) konuştum. Evet, İYİ Parti adayı olarak -ortak aday olarak söylüyorum-, İYİ Parti adaylığını tercih etmediğini söyledi. Ben de kendisinin bu görüşüne saygı duyduğumu söyledim, başarılar diledim.”

Haberin Devamı

Akşener, Ankara için başka bir ismin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya ve Kılıçdaroğlu ile tekrar ne zaman görüşecekleri sorularına ise ‘Bakacağız’ yanıtını verdi.

PM, 24 Aralık’ta

İYİ Parti’yle devam eden iş birliği çalışmaları, CHP’deki aday belirleme sürecini de sekteye uğrattı. Bu çerçevede, bu hafta yapılması ve yeni adayların belirlenmesi beklenen PM toplantısı, 24 Aralık’a ertelendi.

5 ilçede eğilim yoklaması

MYK’da Ankara’nın Mamak, Karabük’ün Safranbolu, Kırklareli’nin Lüleburgaz, Yozgat’ın Bahadın, Manisa’ın Salihli ilçelerinde eğilim yoklaması kararı alındı.