Siyaset 'Yeni anayasamız özgürlükçü olacak'

'Yeni anayasamız özgürlükçü olacak'

05.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa hazırlığının sürdüğünü belirterek, “Türkiye’yi önümüzdeki asırda yürüyüşüne rehberlik edecek kuşatıcı, sarih, demokratik, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturacağız” dedi.

Yeni anayasamız özgürlükçü olacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın attığı yeni ve sivil anayasa hazırlama adımının herkesi ilgilendiren bir teklif olduğunu ifade ederek, “Kimseden katkı gelmese bile biz kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız. Ama böyle bir sürecin 84 milyonun tamamını kuşatacak şekilde yürümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na, AK Parti Genel Merkezi’nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ: Partimizin, hiç kimsenin değil, sadece milletin partisi olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmadan, yaptığımız her işte milletin rızasını esas almayı sürdüreceğiz. Şayet kendini partisinin veya kadrolarının, şehrinin hele hele milletin üstünde gören varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir. AK Parti’de kadim davamız dışında hiç kimse ve hiçbir şey vazgeçilmez değildir. İşte bu anlayışla 2023’e kadar kesintisiz sürecek, yeni bir gönül seferberliğine başlıyoruz.

BAŞLI BAŞINA DESTAN: İktidarda olmamıza rağmen, reform gündemine en sıkı biz sarılıyoruz. Sessiz devrimler olarak nitelendirdiğimiz nice reformlarla ülkemizin demokratik ve ekonomik çehresini tümüyle değiştiren parti biziz. Sadece son 2-3 yılda yaptığımız reformlar dahi başlı başına bir destandır.

Haberin Devamı

SİVİL ANAYASA: Bundan önceki tüm büyük değişimler tüm anayasalar hep darbelerin veya olağanüstü yönetimlerin ürünüydü. Elbette son dönemin en önemli reform müjdesi yeni ve sivil anayasa hazırlama teklifimiz olmuştur. Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil anayasa hazırlama adımımız, bu ülkedeki herkesi ilgilendiren bir tekliftir. Siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından akademisyenlere, medyadan iş dünyasına kadar tüm kesimleri bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Yeni ve sivil anayasa hazırlığının günlük siyasetin ve kısır polemiklerin ötesinde bir anlama sahip olduğu inancıyla bu meselenin kendi mecrasında konuşulup tartışılmasını bekliyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz elbette kendi hazırlıklarımızı yapacağız. Kimseden katkı gelmese bile biz kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız. İnşallah Türkiye’yi önümüzdeki asırda yürüyüşüne rehberlik edecek kuşatıcı sarih demokratik özgürlükçü bir anayasaya kavuşturacağız.

‘Çöp-çukur-çamur devri hortladı’

Şehirlerimizin yeniden 25-30 yıl öncesine geri döndürmeye başlandığını görmekten üzüntülüyüz. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP’nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe belediyeleri vatandaşlarımıza hakkıyla hizmet etmek yerine, yeniden çöp-çukur-çamur devrini hortlatmışlardır. Bir de utanmadan çıkıp ‘tıkır tıkır çalışıyoruz’ demezler mi? Milletimiz de bunlara cevabını şöyle veriyor: Takur tukur belediyeler, çukur mukur yollar, çer çöp mahalleler, çapçamur sokaklar. Evet lafa geldiğinde ülkeyi yönetmeye talip olanlar, daha temel belediye hizmetlerinin bile altından kalkamıyorlar... Eski Türkiye görüntüleri olan çöp dağları yeniden ortaya çıktı, su tankerleri tekrar mahallelerde görüldü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin geleceğinde  CHP’ye yer yok’

Yeni yönetim sistemimize geçmemizle birlikte yolumuza Cumhur İttifakı ile devam ediyoruz. Karşımızda kırk yamalı bohça misali oluşturulan ittifak şimdiden tel tel dökülmeye başladı. Her geçen gün daha da battığı taciz tecavüz hırsızlık arsızlık batağında sönüp giden CHP artık kendi derdine düşmüştür. Emin olunuz Türkiye’nin geleceğinde bu zihniyet yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını da şimdiden görüyoruz... CHP yıllarca bu ülkenin vatandaşlarının bir bölümünü Atatürkçülük, laiklik, demokratlık, çağdaşlık gibi değerleri kullanarak istismar etmiştir. Bir süredir yaşadığımız her hadise bu partinin bölücülükte, bağnazlıkta, faşistlikte sınır tanımayan gerçek yüzünü daha belirgin şekilde ortaya çıkartıyor.

Haberin Devamı

EİT üyelerine KKTC daveti

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşimiz Azerbaycan Ermeni işgali altındaki topraklarını destansı bir zaferle azat kılmış, bölgede yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ’da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin bıraktığı tahribatı birlikte gidermektir” dedi. Erdoğan, üye ülkeleri KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya da davet etti.

EİT 14’üncü Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında çevrimiçi gerçekleştirildi. “Kovid-19 Sonrası Dönemde Bölgesel Ekonomik İşbirliği” temasıyla düzenlenen zirveye, üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, gözlemci ülke sıfatıyla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türk Konseyi ile Enerji Şartı’nın Genel Sekreterleri de iştirak etti. Zirveye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Aramızdaki ticari faaliyetlerin artırılması için büyük potansiyele sahibiz. Üye ülkeler arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolar hedefine ulaştırmak için hep birlikte yoğun mesai harcamak mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle tüm üyelerimizi KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet ediyorum.”-ANKARA Milliyet