Siyaset Yıldırım: Bütün teklifler aynı işlemi görecek

Yıldırım: Bütün teklifler aynı işlemi görecek

24.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP’nin af teklifiyle ilgili olarak, “Partimin af konusundaki düşüncesini biliyorsunuz” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa MHP’nin af teklifinin de aynı şekilde işlem göreceğini bildirdi.

Yıldırım: Bütün teklifler aynı işlemi görecek

Yıldırım, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, MHP af teklifiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Ben TBMM Başkanı olmadan partimin af konusundaki düşüncesini biliyorsunuz.. Görüşlerim bende mahfuzdur ancak bundan sonra bütün grupların vereceği teklifler Meclis içerisinde değerlendirilecek, müzakereleri yapılacak ve sonuç tahakkuk edecektir. Meclis’e sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa, bu da aynı şekilde işlem görecek. Tabii ki daha teklif sunulmadığı için detaylarını takdir edersiniz ben açıklamaya mezun değilim. Parti yetkilileri bu konuda kamuoyuna gerekli bilgileri de vermiş bulunuyor.”

Haberin Devamı

İçtüzük mesaisi

Yeni dönem Meclis çalışmalarının 1 Ekim itibarıyla başlayacağını anımsatan Yıldırım, “Yeni dönemde Meclis’in önünde, milletimizin ihtiyaçları bakımından önemli konular olacağı aşikardır” diye konuştu.Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Bütçe 17 Ekim itibarıyla Meclis’e sunulacak, onun görüşmeleri zaten yıl sonuna kadar komisyonda ve genel kurulda devam ediyor. Bunun yanı sıra yeni dönemde içtüzüğün uyarlanması meselesi var. Mevcut İçtüzük, parlamenter sisteme uygun.. Şimdi bunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yeniden uyumlaştırılması var. Ayrıca yeni sistemde kanunların yapılma şeklinin değiştiğini dikkate alarak yeni düzenlemeler de söz konusudur.”

‘Berberoğlu’nun tahliyesi önemli’

Haberin Devamı

Yıldırım, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen cezanın Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin olarak da değerlendirmede bulundu. Yıldırım, “Bu karar üzerinde hukukçular tartışıyorlar, farklı görüşler var ama bu tartışmanın ötesinde bir gerçek var. Bu karardan sonra Sayın Enis Berberoğlu, serbest kalmıştır, tahliye edilmiştir, bu önemlidir. Bundan sonraki süreç, kendi seyri içerisinde devam edecektir” dedi.

Yıldırım: Bütün teklifler aynı işlemi görecek

Yaralıların yardımına koştu

TBMM Başkanı Yıldırım, Esenboğa Havalimanı’na giderken güzergahında meydana gelen trafik kazasını görünce konvoyunu durdurdu. Biri polis iki yaralıya ilk müdahaleyi Yıldırım’ın doktoru ve TBMM sağlık görevlileri yaptı. Yaralılarla yakından ilgilenen Yıldırım, kendilerine “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. ANKARA Milliyet