Siyaset ‘Yıldırım da kazandığımızı biliyor’

‘Yıldırım da kazandığımızı biliyor’

08.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Seçimi kaybettiklerini biliyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını da herkes biliyor” dedi.

‘Yıldırım da kazandığımızı biliyor’

İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın açıklaması düzenleyen Muharrem Erkek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Seçimi kaybettiklerini biliyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını da herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor, Sayın Binali Yıldırım’ da biliyor, Sayın Sadi Güven’ de biliyor. Geçersiz oylar yeniden sayılıyor, fark kapanmıyor, kapanmasının mümkün olmadığı da biliniyor. Milli iradeyi mi reddediyorsunuz? Demokrasiyi mi reddediyorsunuz? YSK Başkanı’nı ve üyelerini çok ciddi şekilde uyarmak zorundayız. Şayet baskı altındaysanız açıklayın. Çünkü seçici kurul ne diyor, seçim gecesi sandığın tapusu seçimin namusu ıslak imzalı tutanaklardır. 31 bin 186 sandığın ıslak imzalı tutanağı elimizde. İstanbul İl Seçim Kurulu’nun birleştirme tutanak özetine göre, kazanan kişi, belgeli bir şekilde ortada. Şimdi seçimin, seçimini yaptırmaya çalışıyor. Her yeniden sayım, seçim güvenliğini yok eder. Geleceğimizi yok eder. Demokrasiyi yok eder.”

Haberin Devamı

‘Evlere polis gidiyor’

Melih Gökçek’in Ankara’da 2014 yılında 30 bin oy farkla kazandığını ve 125 bin geçersiz oy bulunduğunu hatırlatan Erkek, “Ankara’da itiraz süresi devam ederken, Sayın Melih Gökçek’e mazbatasını verdiniz. Sayın Ekrem İmamoğlu’na da vereceksiniz. Çünkü Sayın İmamoğlu, seçilmiş kişidir. YSK kendi kararlarının arkasında durmak zorundadır. İstanbul’da seçmenlerin evine talimatla polisler gönderiyorsunuz. İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanlığı, seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.