Siyaset Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz

Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz

29.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İşçilere sandığa gidin çağrısı yapan Yıldırım, “Hepimizin amacı, daha güzel günleri hem şehrimize hem ülkemize getirmek. Size parmak sallayıp, tehdit eden aday değil; sizi baş üstünde taşıyan bir belediye başkanı lazım” dedi...

Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz

Seçime 2 gün kala Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım dün Başakşehir’deydi.

Haberin Devamı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışan işçilerle buluşan Binali Yıldırım, işçilerle yemek yiyip, çay içti. Burada işçilere seslenen Yıldırım, “İstanbul, hapşırsa, Türkiye nezle olur. O yüzden İstanbul’un güçlü olması lazım. İstanbul’un belediye başkanlığı, sadece kentin çöpünü toplamak değil. İstanbul’da nikah kıymak, cenazeleri kaldırmak, yol yapmak, köprü inşa etmek değil. O yüzden Türkiye’yi sırtında taşıyacak şekilde daha fazla üreten, daha fazla iş, aş kapısı açan bir şehir haline gelmesi lazım. İstanbul’un geleceğini böyle görüyoruz. Bunu, elbette ki, ilk önce İstanbul’un kararıyla yapacağız. Pazar günü sandığa gireceğiz. Seçim yapacağız. Yaptığımız seçim, İstanbul’un seçimidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Sandığa gidin’

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Seçim, meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye başkanlarının seçimi. Genel siyaset bir şey söyler ama yaşadığımız şehir için beklentilerimiz farklı. Yaşadığımız şehir, bizim, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğidir. O halde, bu şehrin geleceği için sorumluyuz. Kararımızda, bu sorumluluğa ortak olmamız lazım. Bütün kardeşlerimizden mutlaka sandık başına gitmelerini istiyorum. Katılımı önemsiyorum. Şehrin geleceği için önemsiyorum. Tabii, seçmek sizin kararınız. Oy vermek, gönül işidir. Herkesi dinleyeceksiniz ve ona göre karar vereceksiniz. Verdiğiniz karar, İstanbul ve memleketimiz için en iyi karar olacak. Pazar günü halkın desteğiyle belediye başkanı seçilmem halinde, İstanbul’a olan borcunun geri kalanını da daha fazla çalışarak, hizmet ederek ödeyeceğim. Anahtar, sizin elinizde. Işığı yakacak sizlersiniz. Bir kez aydınlatın, gerisini bize bırakın. Hepimizin amacı, daha güzel günleri hem şehrimize hem de ülkemize getirmektir. Gerginliğin, ülkemizde kimseye faydası yok. Birbirimizi daha çok kucaklayacak, daha çok seveceğiz. Ayrıştırmayacağız, buluşturacağız.”

‘Süper takımlar yakışır”

Yıldırım fabrika çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım’a, Medipol Başakşehir’in şampiyonluğa yakın olduğu hatırlatılarak, “Sizin gönlünüzde yatan bir şampiyon var mı?’ sorusu yöneltildi. Yıldırım da, “Süper İstanbul’a süper takımlar yakışır. Medipol Başakşehir İstanbul’u çok güzel temsil ediyor. Her ne kadar bazıları görmezden geliyorsa da, Medipol Başakşehir, İstanbul’un ismini hem güzel tanıtıyor, hem de çok güzel sonuçlar alıyor. Bu şehrin bütün takımları bizim takımlarımızdır. Hiçbirini diğerinden ayırt edemeyiz. Bütün takımlarımız İstanbul’un marka değerini yükselten takımlar. Hepsine başarılar diliyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz

‘Sizİ baş üstünde taşıyan başkan lazım’

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin elindeki belediyelerin borçlu olduğuna ilişkin görüşlerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Bütün belediyeler, bütçelerinin büyük bir kısmını toplanan vergilerden alır ve Ankara’dan gelir bütçeleri. Dolayısıyla Ankara, belediyelerin sıkıntıları varsa, mutlaka bunu çözer. Cumhurbaşkanımızın uyarısı şudur: Harcamalarınızı dikkatli yapın. Tasarruf ve şeffaflığa dikkat edin. Bir de tabii bu seçimler gençleri, çocukları, kadınları, yetişkinleri yani herkesi ilgilendiriyor. Özellikle ben kadınlara sesleniyorum; Size parmak sallayıp, tehdit eden aday değil, sizi baş üstünde taşıyan aday, bir belediye başkanı lazım.”

Haberin Devamı

Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım fabrika işçileriyle buluştu: Işığı yakacak sizlersiniz
Telekonferansla Erzurum’a seslendi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Erzurum’ın Pasinler ilçesinde düzenlenen AK Parti mitingine telekonferans ile canlı bağlantı yaptı. Yıldırım şunları söyledi: “Devletimizi ebediyete kadar yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Bu konuda en büyük desteği siz Erzurumlu dadaşlardan alıyoruz. Çünkü sizler milli iradenin temsilcisisiniz. Ne yaparsak yapalım son sözü Hasankaleliler, Erzurumlular, İstanbullular söyleyecek. Pazar günü büyük bir demokrasi bayramını birlikte yaşayacağız.” Seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, vatandaşlardan 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle destek istedi. ERZURUM AA