Siyaset Yüksek: Savaşa değil, barışa ihtiyacımız var

Yüksek: Savaşa değil, barışa ihtiyacımız var

05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır’da partisi toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin savaşa değil, barışa ihtiyacı var” dedi.

Yüksek: Savaşa değil, barışa ihtiyacımız var

DBP Parti Meclis toplantısı, merkez Kayapınar Belediyesi meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya DBP Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek, Emine Ayna ve meclis üyeleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin tutumunun Ortadoğu’nun barışı, halkların kardeşliği, inançların kardeşliği politikasına yönelik bir saldırı konumunda olduğunu ileri süren Yüksek sözlerini şöyle sürdür:

Haberin Devamı

“Sünni, Arap eksenini örgütlemeye çalışan bununla birlikte bütün inançları, mezhepleri karşısına alan, inançları ve mezhepleri çatıştıran politika kesinlikle Ortadoğu’yu barışa değil daha fazla savaşın derinleşmesine götürecek olan bir yaklaşımdır. Türkiye’nin savaşa değil, barışa ihtiyacı var. Hem iç toplumsal barışa, hem de bölgedeki barışa ihtiyacı var. Bunun olmaması halinde sadece AKP ve Erdoğan kaybetmeyecek maalesef bütün halklar, toplum kaybedecektir.”