Siyaset Yumruklar konuştu!

Yumruklar konuştu!

05.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’nin bayram tatili sonrası ilk mesaisi kanlı bitti. Ak Partili ve MHP’li milletvekilleri arasında çıkan kavgada tekmeler havada uçuştu. MHP’li Uzunırmak kafa travması geçirdi, Ak Partili Şahin’in burnu kanadı

Yumruklar konuştu

TBMM Genel Kurulu, 11 günlük bayram tatilinin ardından dün TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Bahçekapılı, toplantıyı açarken milletvekillerinin, Meclis personelinin ve basın mensuplarının bayramını kutlayarak, barış içinde nice bayramlar dileğinde bulundu.
Bayram havasında başlayan Genel Kurul’da MHP’nin sınırdaki çatışmalara Türkiye’den katılımın araştırılmasına ilişkin önergesinin ele alınma talebini içeren grup önerisinin görüşmeleri sırasında son dönemlerin en şiddetli ve kitlesel kavgası yaşandı.

Gerilim adım adım tırmandı
MHP önerisinin görüşmelerinde Sinan Oğan, Ak Parti’nin Türkmen ayırımı yaptığını iddia ederek, “Irkçı, faşist zihniyetinizi kınıyoruz. Kusura bakmayın siz faşistsiniz, ırkçısınız” dedi. Ak Partili Recep Özel, Oğan’a yanıt verdiği konuşmasında “Kimin faşist olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Türkmenlere siz mi sahip çıkıyorsunuz? Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı kuran Ak Parti’dir. Yurtdışında yaşayanlara sahip çıkan biziz” ifadelerini kullandı. Özel, MHP’li milletvekillerine, “Fazla zıplamayın” dedi.
IŞİD’in terör örgütü olduğunu belirten Özel, “Bunu hükümetin bütün yetkilileri de söylemektedir. Onlara kim yardım ve yataklık yapıyorsa, onların da cezasını çekmesi gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Oğan, “Bölücü kimdir biliyor musunuz? Meydanlara çıkıp ‘insanların mezhebi şudur, geçmişi şudur, etnik kökeni şudur’ diyendir bölücü olan. Bölücülüğün daniskası, birilerine Zaza, birilerine Alevi diyendir” dedi.
CHP’li Ali Haydar Öner de IŞİD’in Musul’u işgal ettiğini, İstanbul’u fethetmekten bahsettiğini ifade etti. Öner, laf atan Ak Partili milletvekiline, elini kürsüye vurarak, “Sen gel, burada konuş, yiğitsen gel cevap ver” yanıtını verdi. Sataşma gerekçesiyle yeniden kürsüye çıkan Ak Partili Özel, Öner’in camilerde IŞİD’e yardım toplandığını söylediğini, ancak bir tane camii ismi veremediğini kaydetti.

‘400 kişi IŞİD’e katıldı’
Ak Partili Naci Bostancı, daha önce IŞİD konusunda 5 tane önerge verildiğini ve bu önergelerin dedikodu tarzında hazırlandığını söyledi. Önergede, IŞİD’e kaç kişinin katıldığı konusunda bilgi olmadığını belirten Bostancı, IŞİD’e Türkiye’den katılanların sayısının 400 olduğunu bildirdi. Bostancı, kendisine laf atan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a, “Kim daha çok bağırırsa partisinde yükselecek. Bağırınca çağırınca zücaciye dükkanına giren fil gibi davranırsınız“ diye seslendi.
Elektronik oylamaya katılamayan, ancak pusula gönderen milletvekillerinin isimlerinin okunması üzerine Ak Partili Bülent Turan ve Hasan Karal’ın salonda bulunmadığı ortaya çıktı. MHP’li Uzunırmak bunun üzerine, “Vay sahtekârlar vay! Sahtekarlık bu, kleptoman...” diye tepki gösterdi. Bu sırada Genel Kurul salonunun iktidar kulisine çıkan kapısının önünde Ak Partili Mustafa Şahin ile MHP’li Uzunırmak arasında tartışma başladı. MHP’li vekillerin aktardığına göre Ak Partili Şahin’in, “Bize sahtekâr diyen.... kim?” diyerek küfür ettiğini duyan Uzunırmak, “Ben dedim, ne var?” deyince iki vekil arasında önce sözlü ardından da yumruklu kavga yaşandı.
Uzunırmak, Şahin’e tokat atarken, Şahin de tekme ve yumruklarla karşılık verdi. Uzunırmak, Şahin’in darbeleriyle yere düşürken, CHP ve MHP’li diğer milletvekillerinin müdahalesine rağmen kavganın boyutlanması önlenemedi. İki vekili ayırmaya çalışan vekiller de kavga etmeye başlayınca salonda Ak Parti ve MHP’li vekiller arasında yumruk ve tekmelerin havalarda savrulduğu kitlesel bir kavga yaşandı.

Haberin Devamı

Uzunırmak ‘işgöremez’ raporu aldı

Haberin Devamı

Genel Kurul’da çıkan ilk kavgada alın, çene ve kafasının arkasına aldığı darbeler nedeniyle kafa travması geçiren MHP’li Uzunırmak’a ilk müdahale kulis bahçesinde Meclis sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Çenesinde sıyrıklar, iki gözünde kanlanma ve morarma olduğu görülen Uzunırmak’ın, gittiği özel bir hastaneden ‘işgöremezlik’ raporu aldığı öğrenildi.

Arbede yarım saat sürdü

Genel Kurul’daki arbede yaklaşık yarım saat sürdü. Tansiyonun araya giren diğer milletvekillerince yatıştırılmasının ardından Bahçekapılı, tum grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Yapılan görüşmede gruplar arasındaki gerilimin sürdüğü görüldü.

Şahin’in kaşı yarıldı

Uzunırmak’la yumruklaşan Ak Partili Şahin’e ilk müdahale, Başkanlık Divanı’nın arkasındaki bölümde sağlık görevlilerince yapıldı. Şahin’in de kaşının yarıldığı ve burnunun kanadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Video için tıklayın