Siyaset Yüzümüzü işçiye, ötekiye çevireceğiz

Yüzümüzü işçiye, ötekiye çevireceğiz

29.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canpolat, “Sağa yakın adaylarla iktidar olunamayacağı anlaşıldı. Yüzümüzü, işçi sınıfına, Kürtlere, dışlanmışlara, ötekilere, engellilere, kadınlara ve yoksullara çevireceğiz” dedi

Yüzümüzü işçiye, ötekiye çevireceğiz

CHP İstanbul İl Teşkilatı’nın 35. Olağan Kongresi’nde il başkanlığı yarışında ipi Cemal Canpolat göğüsledi. Milliyet’in sorularını yanıtlayan Canpolat, başkanlığı “ötekileşirilenlerin mücadelesi ile” kazandığını söyledi. “Tartışmasız kavgamız ötekileştirilenlerin kavgasıdır. Rengi ve inancından dolayı dışlananların kavgası olacak bizimkisi. İstanbul’da iktidar olmanın çıkış noktası budur” diyen Canpolat, bunun için de işe ilk Sultanbeyli’den (en az oy aldıkları yer) başlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı


Köke dönüş

“Sultanbeyli İstanbul’un en yoksul insanlarının yaşadığı alanlardan bir tanesi. Böyle olmasına rağmen neden bizim o bölgede oy oranımız düşük bunu masaya yatıracağız. Niçin CHP’ye oy vermediklerini halkla birlikte tartışacağız. 1989’da İkitelli’de biz birinci partiyiz. Alibeyköy’de, Bağcılar’da Gaziosmanpaşa’da, Eyüp’te İstanbul’un arka yakasında birinci partiydik ve oy oranımız da yüzde 50’lerdeydi. İstanbul’u 1994 senesinde Ak Parti’ye kaptırarak kaybettik. O seneden bu yana büyükşehir belediyesini alamadık. Bunun en önemli nedeni 1989’da İstanbul’un arka yakasında dışlananların, itilenlerin, yalnız kalanların, yoksulların, gecekonduda yaşayanların, emek dünyasının oyunu alan o dönemki SHP’nin bu bölgelerde uzaklaşması. Şimdi CHP olarak yeniden köklerimize dönmeye karar verdik.”

Haberin Devamı


‘Etiler partisi’

Canpolat, CHP’nin laiklik kaygılarıyla birlikte sadece Etiler, Suadiye, Yeşilköy gibi ekonomik problemi olmayan bölgelerin partisi haline dönüştüğünü kaydetti. “1994 yılından beri parti yüzünü sağa döndüren, sağa çeviren, sağ siyaset anlayışıyla İstanbul’u ve Türkiye’yi almak istiyor ama bu anlayışla İstanbul’da belediyenin alınamadığı ortaya konmuştur. Murat Karayalçın’ın da dediği gibi, ‘Sol yanımızı güçlendirmeliyiz’. Yüzümüzü partinin kendi, doğal yandaşlarına emeğe, işçi sınıfına, Kürtlere, dışlanmışlara, ötekilere, engellilere, kadınlara, gençlere, işsizlere, yoksullara çevireceğiz” diyen Canpolat, bu kesimlerle bütünleşmeden iktidar olunamayacağını söyledi.


Rant eşit bölüşülmeli

Canpolat hedeflerini de şöyle anlattı: “İstanbul’un rantını bütün halka yayacak yeni alanlar oluşturacağız. Kentteki rantı eşit bölüştürecek yeni projeler yürüteceğim. Hala İstanbul’da deniz görmeyen yüzde 7 vatandaşımız var. Belediyelerimizin yüzü sokağa, yoksul insanlara dönen belediyeler haline dönüştüreceğiz. Kentsel dönüşümün önünü kapatacağız. Kentsel dönüşümün halkı yerinden etmeden yapılmasını sağlayacağız.”

Yazarlar