Siyaset 'Zahmet etme zaten her şey değişecek'

'Zahmet etme zaten her şey değişecek'

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın açıkladığı devlet yapısı şemasını “Dünyada böyle bir yönetim yok, bu tek adam dayatmasıdır” sözleriyle eleştiren İnce, “Zahmete gerek yok, her şey değişecek zaten” dedi.

Zahmet etme zaten her şey değişecek

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Ankara Anadolu Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. İnce, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BAHÇEDE YATIN: 50 günde evimde ya iki gece ya üç gece yattım. Sıra sizde. Pazar sabahı, geç kalmayın okulların bahçesinde yatın cumartesi akşamı. Pazar günü acıkmayın, uykunuz gelmesin, hasta olmayın.

YARGIYA GÖNDERECEĞİM: TRT, Erdoğan’ı 181 saat, İnce’yi 15 saat, Akşener’i 3 saat, Karamollaoğlu’nu bir saat, Demirtaş’ı 32 dakika, Perinçek’i 38 dakika göstermiş. Seni yargılamayacağız da kimi yargılayacağız?

BROŞÜR TEPKİSİ: Ankara’da bugün bir şey yapmışlar. Üstüne CHP logosu basmışlar ‘türbanı kaldıracağım’, ‘şunu yardımcı yapacağım’ gibi. Bunu yazan ahlaksıza, namussuza sesleniyorum. Bunlar sahtekar, bunlar yalancı, bunlar bırak Müslüman olmayı insan bile değil. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgisi yoktur, bunlar paçavradır. Benim cumhurbaşkanlığımda istediğin yerde başörtünü tak.

Haberin Devamı

HASTALIKLI YAPI: Erdoğan devletin yönetim şemasını açıkladı. Ortada bir güneş var, etrafında da farklı yörüngelerde uydular var. Yönetim şemasına bak. Cumhurbaşkanı var; güneş. Vay be. Etrafında da yalakaları var, uyduları. Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok. Dünyada böyle bir şirket yönetimi yok. Böyle bir organizasyon şeması yok. Bu hastalıklı bir yapıdır. Bu tek adam dayatmasıdır. Bu paralel devlet kurmaktır. Bu ortak akılla yönetmek değil, tek akılla Türkiye’yi yöneteceğim demektir. Yanındakileri değiştirdi, bakanlarını değiştirdi, Çankaya Köşkü’nü değiştirdi olmadı. Devletin yapısını değiştiriyor, olmayacak. Erdoğan bu zahmete gerek yok, sen değiştirme her şey değişecek zaten.

TIKIR TIKIR İŞLEYECEK: Seçimi ben kazanacağım, devlet de tıkır tıkır işleyecek merak etmeyin. Layıkı ile o göreve gelenler, ehliyet, liyakat sahipleri hiç fark etmez. Başınız açık kapalı, sağcı solcu ben bu işlerle ilgilenmiyorum. Seçildiğimde Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağım.

KURTULMAMIZ LAZIM: Ben dedim ki Demirel’in yaptığı birinci köprüden 11 liraya geçiyoruz, gidiş geliş. Erdoğan’ınkinden 114 gidiş 114 geliş. Bana diyor ki ‘paran varsa geç ne konuşuyorsun’. Erdoğan ben milletvekiliyim param var ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek? Yani diyor ki ‘parası olan geçsin.’ Yakında ‘parası olan yaşasın’ derse şaşırmayın. Bu kafadaki bir adamdan kurtulmamız lazım.

Haberin Devamı

İKİ SEÇENEK VAR: Aziz milletimiz, pazar akşamı önünde iki seçenek var. Erdoğan gelirse piyasalarda panik artar, faizler, dolar yükselir, beton ekonomisi devam eder. Korku düzeni devam eder. Kindar nesiller yetiştirir. İnce gelirse üretim artar, faiz, dolar düşer, kardeş nesiller yetişir, Suriyeliler evine döner, beyin göçü durur, bağımsız mahkemeler gelir, mutfak nefes alır.

SANA SON TEKLİFİM: Soğan doları geçmiş hala ‘ustayım’ diyor. Saraya doğru bir sesleneyim, belki duyar. Bak yarın son akşam. Cesaretin, yüreğin, bilgin varsa gel yarın akşam çık televizyona karşıma. Bak sana son teklifim. İstersen yarın mitingimi bile iptal ederim senin için gel karşıma çık tartışalım. Doları 1.30’dan aldın 4.75 yaptın.Diyor ya çıraklık, kalfalık, ustalık dönemiymiş, şimdi büyük ustalık dönemi olacakmış, bence onun emeklilik dönemine ihtiyacı var.

Haberin Devamı

PAZAR HALLEDİYORUZ: Pazar günü hallediyoruz. Yalnız, pazartesi sabahı bir işim daha çıktı. Terziye uğramam lazım 7 kilo verdim, bütün pantolonlar düşüyor.

FABRİKA AÇACAĞIM: O kıraathane açacağım diyor, ben fabrika açacağım. Kimseyi ayırmayacağız, kayırmayacağız, devletin parasını savurmayacağız. Her yasama yılının başında üç hesap vereceğim. Bir; o yıllık icraatımın hesabını vereceğim. İki; Cumhurbaşkanı olarak yaptığım harcamaların hesabını vereceğim. Üç; kişisel paramın hesabını vereceğim.

ZAFER VADEDİYORUM: 16 yıl milletvekili maaşı aldım. Bu fakir milletin vergileriyle. Hakkınızı helal edin. Size pazar günü zafer vadediyorum, hiç merak etmeyin. Ama hiçbir taşkınlık istemiyorum. Hiçbir kötü slogan olmasın. Vakur herkes, ‘zafer muhteşem olacak.’ diyorduk. Ankaralılara bir sır vermemde sakınca yok. Birinci Meclis’in önüne hazır olun. Yandaş kanallar, yalan yanlış bilgi verebilirler. Sakın sandıkları terk etmeyin.

Zahmet etme zaten her şey değişecek

Gelin ve damada kahve sözü

- İnce, ekrandan meydanın kuş bakışı görüntüsü izleterek, “Ben diyorum ki bu Erdoğan niye saçmalıyor son günlerde diyorum. Böyle görünce kim saçmalamaz” ifadesini kullandı.
- İnce alandaki gelin ve damadı sahne önüne çağırarak “Beni nasıl mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin. Cumhurbaşkanı olunca evinize kahve içmeye geleceğim” dedi.

Haberin Devamı

En büyük bahçeye saray yaptın

Millet bahçesi yapıyormuş. Mübarek, sen dünyanın en büyük millet bahçelerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği’ne saray yaptın, ne millet bahçesi?

‘Dip dalgası değil, tsunami’

Muharrem İnce, Ankara mitinginin ardından katıldığı Halk Arenası programında özetle şunları kaydetti:

BÖYLE BİR ŞEY YOK: Çocukluğumdan beri siyasetle uğraşıyorum. O kadar çok kampanyada bulundum ki. Örneğin İzmir mitingleri özeldir. Ankara mitingleri biraz daha cılız geçer. Ankara’da o meydanda en az 70-80 mitinge gitmişimdir. Böyle bir şey yok.

İNSANLARIN UMUDU VAR: Artık asla bugünkü gibi bir Türkiye olmayacak. Artık insanların bir umudu var. Ve karşı tarafta bir telaş var. Abuk sabuk, boş işlerle uğraşıyorlar. Yandaş medyada hakkımda haber yaptırıyorlar, tutmuyor, insanlar inanmayınca... Bunun sokak diliyle özeti şudur; tarzan zorda. Yok ses kaydı bilmem ne... Ya bu telefon dinlemesi FETÖ’cülerin eseriydi FETÖ’cülerden mi öğrendiniz.

HAKSIZ MIYIM?: İzmir’de 3 milyon kişiyle miting yaptım, Ankara’da 2 milyonun üzerinde insanla miting yaptım TRT bir dakika vermedi. Bu TRT Genel Müdürü’nü kulağından tutup oradan attığım zaman haksız mıyım?

ÇARE OLMAMIZ LAZIM: Bakın. Baş başa bir yarış olur, 10-20-30 bin oy çaldılar diyelim... Ben size yüzde 55’lerden bahsediyorum. Neyini çalacak o kadar? Çalsa ne olacak? Korkmayın. Anket şirketleri ‘Muharrem İnce 24’ falan yazıyorlar ya. Geçin onları siz. Öyle bir şey yok. Sakın ha. Küçük bir şeyden söz etmiyorum. ‘Ya bir rüzgar var toparladı...’ Böyle bir şey değil bu. Dip dalgası diyorduk ya o da değil. Bu tsunami. Bu benim uykularımı kaçırıyor. Sorumluluk duygusu. Eyvah diyorum ekonomik kriz kapıda, çare olmamız lazım.

SEN DEĞİŞSEN TÜRKİYE DÜZELİR: Yeni modeller ortaya koyuyor. Anayasa’yı, yanındaki insanları, devlet yönetimini, bakanlıkların adını değiştiriyorsun olmuyor olmuyor... Ama olur, bir tek sen değişirsen Türkiye düzelir. Senin değişmen lazım.

YARDIMCILIK TEKLİF EDERİM: Karamollaoğlu ‘ben ikinci tura kalırsam İnce’ye ve Akşener’e yardımcılık teklif ederim’ dedi. Ben de ona ederim, sıkıntı yok. Türkiye’yi barıştırabiliriz. Bakanlar Kurulu sadece CHP’lilerden oluşmayacak.

MUHALEFET GEREĞİNİ YAPAMADI: Erdoğan’ı gözünüzde fazla büyütmeyin. 7 Haziran’da ne oldu, yüzde 39’a geldi. 7 Haziran’da gitmişti, muhalefet gereğini yapamadı. Gitmişti yoksa. Yani toplansalardı, Meclis Başkanı’nı seçselerdi iş bitmişti. Yok yenilince gitmezmiş Erdoğan da yok iç savaş çıkarırmış, geçin bunları. Siz yenin de nasıl gönderiyorum ben onu görün. Yapacağı bir şey yok, demokrasi bu. Demirel nasıl gittiyse Erdoğan da öyle gidecek kardeşim bu kadar basit. Sen sandıkta çaldırma, YSK’yı bana bırak.

Bakarsın açıklarım

(Ergenekon Balyoz duruşmalarındaki görüntüleri) Ben FETÖ’cü hakimlerle kavga ederken, Erdoğan “ben Ergenekon’un savcısıyım” diyordu. Bank Asya’nın kurdelasını kesiyorlardı. Yanındaki arkadaşları geçen gün Yenikapı’yı ziyaret etti. Acele etmeyin, bakarsın yarın neden ziyaret ettiğini açıklayıveririm. - ANKARA Milliyet