Futbol Arda Turan'ın vedası sonrası yorum yaptı! 'Yolun açık olsun'

Arda Turan'ın vedası sonrası yorum yaptı! 'Yolun açık olsun'

12.09.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'la sözleşmesi sona erdikten sonra geleceği merak konusu olan Arda Turan kararını verdi. Tecrübeli futbol adamı 35 yaşında aktif futbolculuk kariyerini sonlandırma kararı aldı. Arda Turan'ın futbolu bırakma kararı büyük ses getirdi. Arda Turan'a eski takım arkadaşları veda etti.

Türk futbolundan bir Arda Turan geçti. Galatasaray'la sözleşmesi sona eren 35 yaşındaki oyuncu, sosyal medya hesaplarından futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı. Arda Turan'ın futbolculuk kariyerini noktalamasına eski takım arkadaşları sessiz kalmadı.

Haberin Devamı

Altıntepsi altyapısında Galatasaray'ın dikkatini çeken Arda Turan, 3 Mart 2000'de sarı-kırmızılıların altyapısına transfer oldu. Arda Turan, Galatasaray'da uzun yıllar forma giydikten sonra genç yaşta Manisaspor'un yolunu tuttu. Eski futbolcu, 2005-2006 sezonunun ardından sarı-kırmızılılarda kaptanlığa kadar yükselen bir performans sergiledi. Arda Turan, 2011-2012 sezonunda 13 milyon euro bedelle Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Tecrübeli oyuncu için Barcelona'dan gelen 34 milyon euroluk teklif 2015-2016 sezonunda Atletico Madrid tarafından kabul edildi. İspanya kariyeri başarılarla dolu olan Arda Turan, 2017-2018 sezonunda Başakşehir'e kiralandı. Başakşehir'in ardından Barcelona'ya geri dönen Arda Turan, 2020-2021 sezonunda yeniden Galatasaray'la anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

KARİYERİ KUPALARLA DOLU

Futbolculuk kariyerinde A Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığına kadar yükselen Arda Turan kupalarla dolu bir kariyeri geride bıraktı. Eski futbolcu kariyeri boyunca 1 kez Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa, 1 Süper Lig, 2 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Süper Kupa, 3 İspanya Kral Kupası, 2 La Liga ve 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Arda Turanın vedası sonrası yorum yaptı Yolun açık olsun

47.5 MİLYON EURO BONSERVİS

Arda Turan için futbolculuk döneminde 37 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedndi. Arda Turan'a en fazla yatırımı yapan takım Barcelona oldu. İspanyollar, 35 yaşındaki eski futbolcu için 34 milyon euroluk bonservis bedeli ödedi. Tecrübeli futbolcu en yüksek güncel piyasa değerine 23 Ocak 2015'te 35 milyon euro ile ulaştı.

Arda Turan futbol kariyeri boyunca 527 resmi müsabakada şans buldu. 35 yaşındaki eski futbolcu bu süreçte 90 gol atma başarısı gsöterdi. Arda Turan takım arkadaşlarına 127 gol pası verdi ve kariyerinde toplam 5 kırmızı kart gördü.

ARDA TURAN'DAN DUYGUSAL VEDA

Profesyonel futbol kariyerini sonlandıran Arda Turan bir kliple sahalara veda etti. Arda Turan veda mesajında şu ifadeleri kullandı: "Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek... Galatasaray'daki her anım benim için çok kıymetli. Galatasaray'a hep sevgiyle baktım. Ne olursa olsun. İşte ben, Arda... Sevgiyle yaşayan, bazen fevri, kazanmak için her şeyi veren, asla bel altı vurmayan, hile yapmayan Arda... Fatih Terim'le Florya'da bir bayram sabahı tanıştım. Bana doğru yaklaştığında, kalbim yerinden çıkacak gibi hissettim. Küçük bir çocuktum. 13-14 yaşındaydım, adımı çok kez duymuştum ama ilk kez kulaklarıma inanamıyordum. Adımı biliyor olması, beni çok mutlu etmişti. Fatih Terim sizinleyken, hayat güzeldir. Atletico, 8 ay boyunca süren sakatlığıma rağmen beni transfer etmişti. Madrid'de yaşadığım yıllarda öğüt veren çoktu. Star gibi yaşamam gerektiğini söyleyen çok oldu. Evimin de ruhumun da kapılarını açtım. Camp Nou'da şampiyon olduk. Kulüp düzeyinde her maça çıktım. İki büyük final kaybettim. Biri Şampiyonlar Ligi, biri orta okul sınıflar turnuvası... İkisini de kaybettim, ikisini de kaybedince çok üzüldüm. Barcelona'ya transfer olma fikrini kafama sokan, daha sonra takım arkadaşı olacağım kişilerdi. Iniesta, Pique, Messi... Değer görmek, beni özel hissettirmişti. Çok iyi zamanlarım oldu."

Haberin Devamı

FUTBOL DÜNYASI VEDA ETTİ

Haberin Devamı

Galatasaray'da Arda Turan'la birlikte forma şansı bulan Mbaye Diagne, Arda Turan'ın Instagram hesabından yaptığı paylaşıma yorum yaptı. Senegalli santrfor, "Seninle oynamak çok büyük bir zevk kaptan" ifadelerini kullandı. Kasımpaşa'nın tecrübeli orta sahası Aytaç Kara, "Türk futboluna yaşattığın güzellikler için teşekkürler abim. Seninle oynamak çok özeldi" yorumunda bulundu.

Arda Turanın vedası sonrası yorum yaptı Yolun açık olsun

Sarı-kırmızılılarda Arda Turan'la hem takım arkadaşlığı hem de antrenörlüğünü yapan Necati Ateş, "Yolun açık olsun kardeşim benim muhteşem kariyerin için Türk futboluna verdiklerin için teşekkürler" sözleriyle Arda Turan'a veda etti. Arda Turan'ın vedasına Batuhan Karadeniz de yorum yaptı. Batuhan Karadeniz futbolu bırakma kararı alan Arda Turan için "Bu ülkeye yaşattığın herşey için teşekkürler kaptan yeni yolunda iyi insanlar ve başarı seninle beraber olsun" mesajını verdi. Başakşehir'de Arda Turan'la birlikte forma giyen Volkan Babacan, "Büyük usta Allah kalbine göre versin. Her şey için sonsuz teşekkürler" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Arda Turanın vedası sonrası yorum yaptı Yolun açık olsun

Trabzonspor'un yeni transferi Marc Bartra, Barcelona'da birlikte oynadığı Arda Turan'a veda eden isimler arasında yer aldı. İspanyol oyuncu, "Seninle aynı takımda olmak keyifliydi Maestro! Sen çok harika bir arkadaşsın" yorumunu yaptı. Sarı-kırmızılılarda uzun yıllar Arda Turan'la birlikte forma giyme şansı bulan Ömer Bayram, "Canım abim her şey için teşekkürler yolun açık olsun" dedi. Arda Turan'ın futbolculuk kariyerini sonlandırmasına Halil Dervişoğlu, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Yusuf Yazıcı ve Koke de emojilerle cevap verdi.

KULÜPLERDEN VEDA

Galatasaray Kulübü, Arda Turan için bir veda paylaşımı yaptı. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "13 yaşında girdiği altyapımızdan A takıma yükselerek kaptanlık yapan, yuvası Galatasaray ile birçok başarı kazanan, ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden ve A Milli formayla 100 maça çıkan Arda Turan'a hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" denildi. Barcelona'nın Türkiye hesabından yapılan veda paylaşımında, "Yolun açık olsun Barcelonalı Arda" ifadeleri kullanıldı. Atletico Madrid ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Tüm anılar için teşekkürler, sana en iyisini diliyoruz."

Yazarlar