Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş taraftarlarına Allah sabır versin... 2023-24 sezonu, siyah-beyazlı renklere gönül verenler için büyük bir 'işkence' halini aldı dersek mübalağa etmiş olmayız. Sahadaki takımın kalitesi yerlerde. Eski başkan Ahmet Nur Çebi basiretsiz, beceriksiz yönetimiyle ve başarısız transfer hamleleriyle bayrağı devrettiği Başkan Hasan Arat'a altından kalkılması bir hayli güç 'enkaz' bıraktı.

'FEDA' DÖNEMİNİN BİLE ÇOK GERİSİNDE

Kadroyu 'feda' dönemi ile mukayese ettiğimizde bile o mücadele gücü yüksek, limitleri sonuna kadar zorlayan ve canını dişine takan takımın fersah fersah gerisinde kaldığını görüyoruz.    

Haberin Devamı

'Kahır' sezonunda gerekli takviyeler yapılmadığı takdirde bu takım bir ileri, iki geri gidecek. Teknik direktör Fernando Santos haklı olarak her oyuncusunu yakından tanımak istediği için şans veriyor. Adana Demirspor maçında, Pendikspor faciasında savunmanın göbeğinde görev yapan Tayyip Talha'nın yerine Necip'e şans tanırken, ileri ucu bozmadı.

REBIC NEDEN CENK'İN YERİNE DENENMİYOR?

Geçirdiği ağır sakatlık sonrası performansı devamlı geriye giden Cenk Tosun'da ısrar edilmesine anlam veremiyoruz. Milli oyuncunun ayaklarına sanki pranga vurulmuş, adım atacak mecali yok. Semih Güler'le yaptığı ikili mücadelelerin çoğunu kaybetti. Portekizli teknik adam bu hamleyi 'Çaresizlikten yaptı' şeklinde bir gerekçe getirilmemeli. Elinde Rebic var. Hırvatistan Milli Takımı'nda zamanında ileri uçta görev almış bir isim. 

Siyah-beyazlıların yine bu sezonki marazı, Adana Demirspor maçında da kendini gösterdi. Yusuf Barasi'nin oyundan ihraç edilmesinin ardından rakip 50 dakika 10 kişi mücadele ettiği halde kayda değer, taraftarları heyecanlandıracak bir pozisyona dahi girilmedi. 10 numara ve etkili bir forvetin olmaması, orta sahada biraz da mecburiyetten Tayfur gibi vasatın çok altında kalan oyuncuların görev yapması, üretkenliğe ciddi biçimde ket vuruyor.

TAYFUR, ONUR VE UMUT BEŞİKTAŞ'IN OYUNCUSU DEĞİL

Dost acı söyler... Tayfur Bingöl, Onur Bulut ve Umut Meraş kesinlikle Beşiktaş gibi büyük hedefler peşinde koşan takımın oyuncuları değiller. Tayfur sadece fizik ve atletik özellikleri kısmen iyi olan bir oyuncu. Sadece koşar, rakibe baskı yapar. Topla oyunda felaket. Final vuruşlarında ve paslarında teknik kapasitesi çok düşük olduğu için taraftarlara saç-baş yolduruyor. 

Haberin Devamı

İlk aşamada yukarıda bahsettiğimiz düşük kalibredeki oyuncularla bir an önce vedalaşılıp 'lider' karakterli ön libero, 10 numara, iki elit stoper transferi elzem. Aboubakar'la yollar ayrılırsa onun yerine de kaliteli bir santrfor renklere bağlanmalı. Tabii mali sıkıntıdan ve oyuncuların sözleşmelerinin devam etmesinden dolayı en az 4 takviye yapılmalı diyoruz. Yoksa bu vasat kadroda Gedson, Mert Günok, Masuaku, Rashica ve Semih Kılıçsoy dışındaki tüm oyuncularla yolların ayrılması gerektiğini düşünüyoruz.

'TRANSFER NEREDE?'

Son olarak; tribünler Hasan Arat yönetimine haklı olarak maç sonunda "Transfer nerede?" diye sordu. Sayın Arat, göreve başlamanızın üzerinden 50 günden fazla süre geçti. Taraftarlar artık ezeli rakipleri kadro kalitesi olarak uzaya çıkarken, vasata alışmak istemiyor. Seçim çalışmalarınızda '200'e yakın ülkede bağlantım var' dediniz, PSG Başkanı Nasser el Khealifi ile poz verdiniz. Taraftarlara büyük vaatlerde bulundunuz.

Haberin Devamı

Ara transfer dönemi başlayalı 15 gün oldu. Antalyaspor'la oynanacak kritik Türkiye Kupası maçı var. Svensson dışında bir hamleniz dahi yok. Taraftarların sesine kulak verin, Fernando Santos gibi elit teknik adam sınıfında yer alan bir hocaya talep ettiği transferleri yapın. Yoksa her şey için çok geç olacak, yönetimi tarzınız ciddi bir biçimde sorgulanmaya başlayacak.