Beşiktaş Weghorst olumlu yanıt vermedi! Rota Sörloth ve Muleka'ya döndü, İşte Beşiktaş'ın transfer planı

Weghorst olumlu yanıt vermedi! Rota Sörloth ve Muleka'ya döndü, İşte Beşiktaş'ın transfer planı

20.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Emirhan İlkhan’ı önümüzdeki sezon ilk 11’de düşünüyor. Fransız hoca gelişiminden çok memnun olduğu 18 yaşındaki yetenekli oyuncuya orta sahada düzenli olarak forma vermeyi planlıyor. Golcü transferinde Beşiktaş’ın ilk hedefi olan Hollandalı oyuncu dün de olumlu yanıt vermezken, Frankfurt ve Dortmund’la görüşme halinde olduğunu bildirdi. Kartal’ın Weghorst’tan vazgeçerek rotasını Sörloth ve Muleka’ya çevirebileceği öğrenildi.

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

Kartal’da sözleşmesi 2025’e kadar uzatılan Emirhan İlkhan artık başrole geçiyor. Büyük umutlar bağlanan Beşiktaş akademisinin son ürünü olan 18 yaşındaki yetenekli futbolcunun önümüzdeki sezon ilk 11’in değişmez isimleri arasında yer alması planlanıyor.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Valerien Ismael’in Emirhan’ın gelişiminden ve performansından çok memnun olduğu aktarıldı. Fransız hocanın, Türk futbolunun en çok umut vadeden isimleri arasında yer alan Emirhan’a önümüzdeki sezon sürekli ilk 11’de forma vermenin hazırlıklarını yaptığı ortaya çıktı.

Çok koşan, kaliteli ve özellikle temposu yüksek bir takım oluşturmak isteyen Valerien Ismael’in Emirhan’ı yeterli bulduğu vurgulandı. Fransız teknik adamın genç oyuncuya önümüzdeki sezon çok daha fazla görev ve sorumluluk yüklemek istediği ifade edildi.

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

GEDSON'LA BİRLİKTE

Buna göre Valerien Ismael önümüzdeki sezon orta sahayı Josef de Souza, Gedson Fernandes ve Emirhan İlkhan’dan oluşturacak.

Emirhan, yeni transfer Gedson’la birlikte merkezde 8 numara pozisyonunda görev yapacak. Yetenekli futbolcu sisteme göre santrfor arkasında 10 numara olarak da görev yapacak. Emirhan İlkhan geride kalan sezonun ikinci yarısında Önder Karaveli tarafından A takım kadrosuna dahil edilmişti.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 10 maça çıkarken 1 gol kaydeden yetenekli futbolcu, Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında da forma giydi. Teknik Direktör Valerien Ismael, Kayserispor (3-2), Fenerbahçe (1-1), Göztepe (2-0) ve Konyaspor (1-1) maçlarında Emirhan’a 11’de şans verdi.

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

ALEX TEİXEİRA BEKLEYİŞİ

Beşiktaş, Alex Teixeira ile vedalaşmak için geri sayıma geçti. Teknik Direktör Valerien Ismael tarafından gözden çıkarılan deneyimli futbolcu düzenli şans bulabilmek için ayrılmaya sıcak bakıyor. Teixeria ile bazı Arap kulüplerinin ilgilendiği bildirildi. Brezilya’dan birkaç kulübün de deneyimli oyuncuyu bedelsiz olarak renklerine bağlamayı planladığı öğrenildi.

Beşiktaş yıllık garanti ücreti 2 milyon 750 bin euro olan ve bonuslarla 3 milyon euro kazanan yıldız futbolcuyla en kısa sürede yollarını ayırmak istiyor. Siyah-beyazlıların yurt dışından bir kulüple anlaşması halinde Alex Teixeira’dan bonservis geliri beklentisi de bulunmuyor. Ayrılmayı kabul ederse deneyimli oyuncunun 2023’te bitecek sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilecek.

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

WEGHORST YOKUŞA SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Michy Batshuayi ve Cyle Larin’le yollarını ayırdıktan sonra golcü arayışlarını hızlandıran Beşiktaş, birinci hedefi olan Wout Weghorst’tan dün de istediği cevabı alamadı.

İngiltere’de Championship’e düşen Burnley’den ayrılma kararı alan Hollandalı golcünün, siyah-beyazlı kulüple maddi konularda anlaşma sağladığı ancak bekleyişini sürdürdüğü belirlendi. Yıldız futbolcu son olarak 2.7 milyon euroluk yıllık garanti ücret konusunda banka garantisi istedi. Yönetim, Wout Weghorst’un bu talebini de kabul etti.

Ancak 29 yaşındaki futbolcu, köklü Alman kulüpleri Eintracht Frankfurt ve Borussia Dortmund’la görüşme halinde olduğunu belirterek siyah-beyazlılara yine olumlu yanıt vermedi. Yönetimin birkaç gün daha bekledikten sonra Weghorst transferine olumlu veya olumsuz son noktayı koyacağı kaydedildi.

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

ROTA SÖRLOTH VE MULEKA

Siyah-beyazlılar, Weghorst defterinin kapanması halinde rotasını Alexander Sörloth ve Jackson Muleka’ya çevirecek. Sörloth’la uzun süredir ciddi olarak ilgilenen Beşiktaş, Norveçli yıldız için RB Leipzig’e satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapacak. Alman ekibinden ayrılmak isteyen Sörloth’un maddi konularda anlaşma sağlanması halinde Kartal’a imza atacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Weghorst olumlu yanıt vermedi Rota Sörloth ve Mulekaya döndü, İşte Beşiktaşın transfer planı

Beşiktaş sezonun ikinci yarısında Kasımpaşa forması giyen ve 14 maçta 12 gol kaydeden Muleka’yı da kadrosuna katmak istiyor. Siyah-beyazlıların, 22 yaşındaki Kongolu oyuncu için Standard Liege’le pazarlıklara devam ettiği aktarıldı. Yönetimin, Sörloth gibi Muleka’yı da satın alma opsiyonu ile birlikte kiralamanın hesaplarını yaptığı vurgulandı.

20 MAÇTA 2 GOL

Wout Weghorst geçtiğimiz ocak ayında 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Wolfsburg’dan Burnley’e transfer olmuştu. Premier Lig’de 20 maça çıkan 29 yaşındaki Hollandalı forvet rakip ağları 2 kez sallarken, 3 kez de asist yaptı.

Yazarlar