Tatil Boğaz havasında yaz eğlenceleri

Boğaz havasında yaz eğlenceleri

11.05.2012 - 10:07 | Son Güncellenme:

İstanbul'un gezginleri Boğaz hattında eğlenebilmek için neredeyse birbirleriyle yarışıyor. Özellikle hafta sonları Boğaz'daki mekanlarda yer bulmak neredeyse imkansız. Boğaz'ın en önemli eğlence elçisiyse Sortie ve Reina.

Boğaz havasında yaz eğlenceleri

İstanbul, kış gecelerinde sınırsız eğlence vaat eder. Alternatif çok, her bölgede ayrı bir eğlence söz konusu. Koca İstanbul’da yaz gelince eğlence bir elin beş parmağını geçmiyor. Belirli bir bölgeye sıkışıp kalıyor. Yaz gecelerinin en popüler yeri Ortaköy-Kuruçeşme hattı. Milyonluk şehrin gece gezginleri Boğaz hattında eğlenebilmek için neredeyse birbirleriyle yarışıyor. Özellikle hafta sonları Boğaz'daki mekanlarda yer bulmak neredeyse imkansız. Boğaz'ın en önemli eğlence elçisi Sortie ve Reina. İkisi toplam 10 bin kişi kapasiteli. Bünyelerinde İstanbul’un popüler restoranları hizmet veriyor. Boğaz hattının diğer bir popüler mekanıysa Anjelique. Yaz eğlencesinin en sıra dışı adresi Nişantaşı’nda İzzet Çapa’nın Cahide’si.

Haberin Devamı

Sortie'de büyük değişim

Sortie'yi size nasıl anlatsam bilmiyorum. Dört aylık sıkı bir çalışma söz konusu. Tüm altyapı yenilendi. Orta bar tamamıyla değişti. Sekiz orta özel loca yerleştirildi. Sahil tarafı denizle bütünleşti. Akşamüstü içki keyfi için muhteşem bir yer haline geldi. Sortie'de toplam altı restoran var. İlk kez de kendi restoranını servise açıyor. Özenli seçilmiş bir mönü oluşturuldu. İki aydır yemek denemesi yapılıyor. Sortie'nin, bu yaz yemekte çok iddialı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Sortie kebapları Pelit Pastaneleri'nin ilk restoranı olan Kile’ye ait. Hem kebap hem Ege Antakya mutfağını servis ediyorlar. Deniz ürünlerini Arnavutköy’ün daimi balıkçısı FishMekan servis edecek. Fransız mutfağının en popüler lezzeti Cafe De Paris de, Sortie'de bu yaz yine her zamanki yerinde. Bu yaz Sortie Girit Meyhanesi de açılıyor. Girit mezeleri Boğaz'a taşınıyor. Brezilya mutfağını ve o özel etleri de Rodizzo'da bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ünlü işletmeci Celal Çapa'nın oğlu Emre Çapa’nın Minyon’u, akşamüstü hem bar hem de restoran olarak bu yaz boyunca Sortie’de olacak. Celal Çapa uzun yıllar önce işletmecilikten emekliliğe ayrılmıştı. Sanırım bu yaz oğluyla yeniden işin başına geçecek. Eski kurt gece hayatına geri dönüş yaptı.

Bu yaza ciddi emekle giren, tamamen değişen Sortie’nin adını bu yaz hiç olmadığı kadar sık duyacağız. Patronları Erol Kaynar ve Varol Kaynar’ı tebrik etmek lazım, çok iyi bir iş çıkarmışlar.

Boğaz'ın klasiği Reina

Reina, yaz sezonunu iki hafta önce açtı. Sezona hiç olmadığı kadar renkli giren Reina'nın içerisi cıvıl cıvıl olmuş. Bu yaz İstanbul'un klasikleşmiş restoranı Park Şamdan, Fransız mutfağını yine özenle servis ediyor. 30 yıldır Nişantaşı'nda hizmet veren Park Şamdan, Reina’nın demirbaşı olmuş durumda.

Başka bir klasik Dragon

Reina'daki başka bir klasik restoran da Uzakdoğu mutfağının temsilcilerinden Dragon. Hâlâ ördeğini yemediyseniz, bu yaz kaçırmayın derim. Reina’nın kebapçısıysa Köşebaşı. Reina bir de kendi restoranı var. Yabancıların en çok tercih ettiği restoran Akdeniz ve Türk mutfağı ağırlıklı bir mönüye sahip. Klasikleşen Reina gecelerine şahit olmak istiyorsanız bu yaz bir uğrayın derim.

Haberin Devamı

En alternatif Anjelique

Anjelique'te, hem yemek servisi var hem de akşamüstü barı süper keyifli. Yurt dışında okuyanların kalesi durumda olan mekan, özellikle Amerika'da eğitim gören Türk gençlerinin bir numaralı adresi. Sortie ve Reina’ya göre daha küçük olduğu için özellikle hafta sonları yer bulmak gerçekten çok zor. Anjelique açıldığından bu yana Boğaz eğlencesinin en alternatif mekanı oldu.

Sess de Boğaz'a geliyor

Geçen kışın en sürprizli mekanı Nişantaşı Sess, aniden Boğaz'a taşınmaya karar verdi. Blackk’in üst katında hazırlıklara başlayan Sess’çiler, Türkçe müzik eğlencesini Boğaz'a indirecekler. Boğaz bu yaz Sess’le Türkçe müziğe de doymuş olacak.

Cahide, harikalar diyarında

Cahide’nin Harikalar Diyarı halini görmemiz için bir hafta daha beklememiz gerecek. Harikalar Diyarı'nda her şey devasa büyük. Dev mantarlar, tavşanlar vs. Giriş kapısı değişmiş. Anahtar deliğinden Cahide’nin Harikalar Diyarı'na geçiş yapıyorsunuz. İçeride dev bir sahne kurulmuş. Şovlar yenilenmiş. Çok profesyonel ve şaşırtıcı olmuş. İzzet Çapa bu yaz da eğlencenin en sıra dışı adresi olmaya devam edecek. Cahide bence Boğaz eğlencesinin en sıkı rakibi.

Haberin Devamı

Ersin SÜZER