Tatil Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

26.10.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları bu yıl da Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar 29-31 Ekim tarihlerinde, yarışın en kritik dönüş noktası Galataport İstanbul Kapılarının da aralarında olduğu parkurlarda mücadele edecek. İstanbullular ve şehrin ziyaretçileri, nefes kesen yarışlar eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Galataport İstanbul’da yaşayacak.

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabı, “İki kıtada yaşayan şehir” adıyla Boğaziçi’nde düzenlenecek parkurlarla 29-31 Ekim tarihleri arasında başta spor meraklıları olmak üzere herkese eşsiz bir heyecan ve keyif yaşatacak. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği iş birliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen yarışlarda 29 Ekim günü Boğaziçi’nde Cumhuriyet Kupası parkuru gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı coşkusu yarışlar eşliğinde Galataport İstanbul’dan izlenecek
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak yarışlarda Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) etapları düzenlenecek. Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak Dolmabahçe-Anadolu Hisarı arasındaki parkurda ev sahibi Galataport İstanbul’un bu yıl kendi adıyla iki dönüş kapısı olacak ve parkur sahile yaslanacak. Özel kapak sistemine bağlı dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali sayesinde  200 yıl sonra erişime açılan Galataport İstanbul’un sahil şeridinde, meydanlarında ve sokaklarında izleyiciler yarışı yakından izleme fırsatı bulacak ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu görsel şölen eşliğinde kutlayacak.