Tatil Galapagos Adaları ile ilgili bilmeniz gerekenler

Galapagos Adaları ile ilgili bilmeniz gerekenler

10.10.2018 - 16:12 | Son Güncellenme:

Galapagos Adaları tatilseverlerin merak ettiği lokasyonların başında geliyor. Ekvator Cumhuriyeti'ne bağlı olan Galapagos Adaları meraklıların ilgisini her daim çekiyor. Peki Galapagos adaları ile ilgili neler biliyorsunuz?

Galapagos Adaları ile ilgili bilmeniz gerekenler

Galapagos Adaları Colón Takımadaları olarak da bilinen, Büyük Okyanusun doğusunda Ekvador'a bağlı takımadalardır. Ekvator çizgisinin güneyinde, Büyük Okyanus'un doğusunda, Ekvador kıyılarının yaklaşık 950 kilometre batısında konumlanır.

Haberin Devamı

Galapagos Adaları 14 büyük ada (Isabela, Santa Cruz, San Salvador (Santiago, James), Fernandina, San Cristóbal, Floreana (Santa Maria), Marchena, Española, Pinta, Santa Fe, Genovesa, Pinzón, Darwin ve Wolf), 8 küçük ada ve 40 minik adacıktan oluşuyor. Adalar'ın yönetim merkezi ise San Cristobal'deki Puerto Baquerizo.

Galapagos Adaları'nda 25.000'e yakın insan yaşıyor. Volkanik bir yapıya sahip olan ada, içerisinde kendine özgü birçok biyolojik tür barındırmakta.

Üst üste binmiş lav akıntılarından oluşan Galapagos Adalarındaki bir bölümü hala etkinliğini sürdüren çok sayıda yanardağ bulunuyor.Yüksek yanardağlar, kraterler ve yarlar, adanın sarp ve engelli yapısını daha da belirginleştiriyor.

Günümüzde kara kaplumbağalarının adada bulunması birçok turiste ilgi kaynağı oluyor. Günümüzde adalarda yaşam gelişmeye açıktır.

Haberin Devamı

Galapagos Adaları'na ne zaman gidilir?

Tropikal iklimin hüküm sürdüğü adalarda, Aralık- Mayıs döneminde daha az yağış görüldüğünden gitmek için en elverişli dönem olarak görülüyor.