Tatil Huser Yaylası Rize İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Huser Yaylası Rize İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

24.09.2020 - 14:39 | Son Güncellenme:

Huser Yaylası Rize'de yer alan bir yayladır. Rize yaylaları ile ünlü bir şehir olduğundan dolayı içerisinde daha pek çok yaylaya rastlayabilirsiniz. Huser yaylası Rize'de en çok ziyaret edilen yaylalardan bir tanesidir. Huser yaylasını ziyaret etmek isteyenler yaylanın tarihi ve geçmişi hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Özellikle sosyal medyada Huser yaylasının fotoğrafları bir hayli fazla yayınlanmaktadır. Bundan ötürü de Huser Yaylası son yıllarda iyice popülerliğini arttırmış olan bir yayla oldu. Huser Yaylasına gelmek isteyen kişiler gelmeden önce tavsiye yorumlarını da okumaktadırlar. Özellikle kampçıların bu alanda kamp alanı var mı şeklinde ki araştırmaları bir hayli fazladır. Huser yaylası gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Bu yayla yemyeşil bitki örtüsüne sahiptir. Peki, Huser yaylası nerededir? Huser yaylasına nasıl gidilir? Huser yaylasının rakım bilgileri ve özellikleri nelerdir? İşte Huser yaylasına dair her şey.

Huser Yaylası Rize İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Huser yaylası turizm açısından gelişen bir yer olmasına karşın içinde pek çok işletmenin olduğunu söyleyebiliriz. Yemyeşil bitki örtüsü ile muhteşem bir manzaraya sahip olan Huser yaylası mutlaka görülmesi gereken ve gezilecek yerler arasında bulunan bir yayladır. Huser yaylasını giriş ücretleri de merak ediliyor.

Haberin Devamı

 Huser Yaylası Nerede?

 Huser yaylası Rize'de bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan meşhur yaylalardan sadece bir tanesidir. 

 Huser Yaylasına Nasıl Gidilir?

 Huser yaylasına Ayder yaylası üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle Ayder yaylasına gelmek durumundadır. Ayder yaylasından yürüme mesafesi olarak 2 saat yol bulunmaktadır. 2 saat yürüdükten sonra Huser yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına ulaşım aktarmalı olarak dışarıdan gelen ziyaretçiler için hava yolu ile de mümkündür. Hava yolu ile bu yaylaya gelmek isteyen ziyaretçiler Trabzon havalimanına inmeliler. Ardında buradan hava yolu transit şirketleri ile ya da özel araç kiralayarak Rize'nin Çamlıheşin ilçesine varabilirler.

Haberin Devamı

 Çamlıhemşin ilçesine vardıktan sonra buradan yaylaya giden dağ yolunu kullanarak Ayder yaylasına ulaşım sağlanabilir. Buradan da arabayı park ederek yürüme mesafesi ile Huser yaylasına ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Huser Yaylası Giriş Ücreti

 Huser yaylasına giriş için herhangi bir ücret ödemek durumunda değilsiniz. 

 Huser Yaylası Özellikleri

 - Huser yaylası Rize'nin en yüksek rakımlı yaylasıdır.

 - Yaylanın yüksekliği 2400 metredir.

 - Huser yaylası o kadar yüksektir ki, bu yayladan diğer bütün yaylaların manzarasını görebilirsiniz.

 - Huser yaylasında 45 ila 50 hane bulunmaktadır.

 - Patika yollar bulunmaktadır. 

 Huser Yaylası Hakkında Bilgi

 Huser yaylası Rize'nin en yüksek yerlerinden birisidir. Bu yaylaya çıktıktan sonra bulutlara da dokunabilirsiniz. Huser yaylası turizm açısından pek gelişmemiş bir yayla olmasına rağmen sürekli olarak yenilenen ve turizm açısından geliştirilen bir yayladır. Huser yaylası içerisinde toplam 3 tane kafe bulunmaktadır. Bu işletme sahipleri yaylaya gelen yerli turistlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadır. 

 Günü birlik yürüyüş ile birlikte Ayder yaylasında bulunan Butik otelin yolu ile buraya ulaşım sağlanmaktadır. Özellikle Ayder'e gelen yabancı turistler Huser yaylasına ulaşmak için erken vakitlerde buraya gelerek yürüyüş yapmaktadırlar. Oldukça yüksek bir konumda bulunduğundan ötürü bu yaylada bulutlara dokunma şansına da sahipsiniz. Huser yaylası içerisinde yer alan patika yollar vardır. Bu patika yollar oldukça uzundur.