Tatil Manyas Gölü Balıkesir İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Manyas Gölü Balıkesir İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:30 | Son Güncellenme:

  Manyas gölü Türkiye'nin en güzel gölleri arasındadır. Manyas gölü aynı zamanda kuş gölü olarak da bilinmektedir. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Manyas gölü gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Manyas gölü tatilcilerin uğrak yerlerinden bir tanesidir. Bundan dolayı gölün popülaritesi iyice artmıştır. Manyas gölü Türkiye'de bulunan tatlı su göllerinden bir tanesidir. Gölün özellikleri ve oluşumu internette en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Manyas gölünü ziyaret etmek isteyen kişiler bu göl hakkında araştırma yapmaktadırlar. Arama motorlarında da en çok araştırılan trendlere giren Manyas gölü kampçıların da uğrak yerlerinden bir tanesidir. Bundan dolayı kampçılar bu bölgede kamp alan var mı şeklinde yoğun araştırma yapmaktadırlar. Peki, Manyas gölü Balıkesir'de nerededir? Manyas gölüne nasıl gidilir? Manyas gölünün özellikleri nelerdir? Manyas gölü nasıl oluşmuştur? İşte Manyas gölüne dair tüm detaylar.

Manyas Gölü Balıkesir İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 

 Manyas gölü Türkiye'de kuş gölü olarak da adlandırılmaktadır. Türkiye'de bulunan tektonik göllerden bir tanesidir. Gölün kıyı kesimleri genellikle sazlık olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 

 Manyas Gölü Nerede?

 

 Manyas gölü Balıkesir'de bulunmaktadır. Bu göl Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yer alan bir göldür.

 

 Manyas Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Manyas gölüne ulaşım merkezde olduğundan ötürü kolaydır. Bundan dolayı Manyas gölüne en iyi ulaşım kara yolu ile ulaşımdır. Manyas gölüne aynı zamanda denizden de ulaşım sağlanabilir. Deniz yolu ulaşımı ile Bandırma kıyısına gelerek buradan aktarma yapılarak Manyas gölüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca Manyas gölüne ulaşmak için kara yolu tercihi de iyi bir tercihtir. Kara yolu ile birlikte Balıkesir yoluna gelerek buradan Manyas gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 Manyas gölüne Balıkesir merkezine geldikten sonra toplu taşıma sayesinde de ulaşabilirsiniz. Balıkesir merkezde yer alan otobüsler veya minibüsler aracılığı ile Bandırma'ya giderek buradan da aktarma yaparak göle ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Manyas Gölü Giriş Ücreti

 

 Manyas gölüne giriş ücreti merak edilmektedir. Manyas gölüne giriş ücreti 5 TL'dir. Çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler için de giriş ücretsizdir.

 

 Manyas Gölü Özellikleri

 

 - Manyas gölünün en derin noktası 4 metredir.

 - Gölün yüzey rakımı 14.5 metredir.

 - Gölün yüz ölçümü 166 kilometre karedir.

 - Gölün uzunluğu 20 kilometredir.

 - Gölün genişliği 14 metredir.

 - Manyas gölünün suyu tatlı sudur.

 

 Manyas Gölü Hakkında Bilgi

 

 Manyas gölü Uludağ ve Biga yarımadasında bulunan ve burada meydana gelen çöküntüler sonucu oluşmuş bir göldür. Akarsuların taşımış olduğu sular sonucu çökme hareketleri ile oluşan bu göl Türkiye'nin en ünlü göllerinden bir tanesidir.