Tatil Marmara Gölü Manisa İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Marmara Gölü Manisa İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:13 | Son Güncellenme:

  Türkiye gölleri bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Doğal güzelliği ve oluşumu ile dikkat çeken bir göl olan Marmara Gölü Türkiye'nin en meşhur göllerinden bir tanesidir. Her mevsim oldukça fazla ziyaretçi akımına uğrayan Marmara gölü görülmeye değer bir göldür. Marmara gölünün spesifik olarak bilinen birçok özelliği bulunmaktadır.

Marmara Gölü Manisa İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Özellikle gölün fotoğrafları sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girmiştir. Marmara gölünü ilk defa gören ziyaretçiler ise gölü ziyaret etmek için plan yapmaktadırlar. Özellikle kamp yapmak isteyen ziyaretçiler de kamp alanı var mı şeklinde araştırma yapmaktadırlar. Marmara gölü Türkiye'nin en güzel göllerinden bir tanesidir. Peki, Marmara gölü Manisa'da nerededir? Marmara gölünün özellikleri nelerdir? Marmara gölünün oluşumu nasıldır? Marmara gölüne dair tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Marmara gölü Türkiye'nin alüvyal set göllerinden sadece bir tanesidir. Bu göl Gediz ve Akhisar ovasına oldukça yakın bir konumdadır. Marmara gölü Manisa'nın gezilecek yerler arasında bulunan bir gölüdür.

 

 Marmara Gölü Nerede?

 

 Marmara gölü Manisa ilinin Gölmamara ilçesinde yer almaktadır. Gölmarmara ilçesi de bu gölden ötürü bu ilçe ismini almıştır.

 

 Marmara Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Marmara gölüne hava yolu ile hem de kara yolu ile ulaşım mümkündür. Hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler Manisa ilinde havalimanı bulunmadığından ötürü İzmir havalimanına ulaşım sağlamak zorundadır. İzmir havalimanına indikten sonra buradan transit araç kiralayarak Manisa şehrine kara yolu üzerinden ulaşım sağlayabilir. İzmir'den Manisa'ya giden hava yolu şirketlerinin servis imkanları da bulunmaktadır. Bu servis imkanlarını da kullanarak Manisa şehrine gidebilir buradan minibüsler ile birlikte Gölmarmara ilçesine giderek Marmara gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 Özel araç ile birlikte ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler Manisa merkezine geldikten sonra burada yer alan tabelaları takip ederek Gölmarmara ilçesine ulaşabilir. Gölmarmara ilçesine ulaştıktan sonra tekrardan Marmara gölüne geçiş yapabilirsiniz.

 

 Marmara Gölü Giriş Ücreti

 

 Marmara gölüne herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Ücretsiz bir şekilde bu göle giriş yapabilirsiniz.

 

 Marmara Gölü Özellikleri

 

 - Marmara gölü kapalı havzada bulunan bir göldür.

 - Gölün suyu hafif tuzludur.

 - Gölün batı ve kuzey tarafları tepelerle çevrilidir.

 - Gediz ovası seviyesine göre daha alçak bir konumdadır.

 - 44.5 kilometrelik bir alanı kaplar.

 - Gölün uzunluğu 13.5 kilometredir.

 - Sazan ve küçük gümüş balığı gölde en fazla yetişen balıklar arasındadır.

 

 Marmara Gölü Hakkında Bilgi

 

 Marmara gölü Manisa'nın doğal güzelliklerini yansıtan bir göldür. Ege bölgesinde bulunan bu göle ulaşım da kolaydır.