Tatil Sahara Çölü'nde gizemli keşif

Sahara Çölü'nde gizemli keşif

11.02.2019 - 10:36 | Son Güncellenme:

Dünyanın en uçsuz bucaksız çöllerinden Sahra'da bugüne kadar hiç bilinmeyen bir uygarlığa ait izlerine rastlandı. Çölün ortasında, kazılar sırasında gerçekleşen keşif bilim insanlarını da şaşırttı.

Sahara Çölünde gizemli keşif

Sahra Çölü, Afrika'nın kuzeyinde yer alıp toplam 9 milyon kilometre karelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük sıcak çölü olma özelliğine sahip. Uçsuz bucaksız bir çöl olan Sahra'nın pek çok noktasında hayata dair izler bulunmamaktadır. Ancak son Sahra Çölü'nün geçmişine yönelik yapılan araştırmalar bölgede eskiden medeniyete dair izler bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

İngiltere'de bulunan East Anglia Üniverstesi'nden bilim insanlarının yaptığı kazılarda yüzlerce yıl öncesine dayanan bir uygarlığa rastlandı. Çöl arazisinde rastlanan gizemli taşların tespiti üzerine başlanılan kazılarda bölgede tarihte yaşamış bir topluluğa ait izler bulundu.

1500 yıllık olduğu düşünülen izler arasında değişik geometrik yapılara ve hilal sembolüne rastlandı. Ancak yapı ve sembollerin tam olarak varlık nedenleri henüz tespit edilememiş durumda. Bölgedeki kazılar ve araştırmalar sürecek.