Tatil Tazı Kanyonu Antalya İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir?

Tazı Kanyonu Antalya İlinde Nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir?

24.09.2020 - 04:11 | Son Güncellenme:

Saklı güzellikleri ile Dünya'nın en güzel ülkelerinden birisi olan Türkiye her yıl turistlerin ilk tercih ettiği ülkelerden birisi olmaktadır. Tazı kanyonu da ülkemizde yer alan ve gezilip görülmesi gereken yerlerden birisidir. Durum böyle olunca Akdeniz'in en güzel kanyonlarından birisi olan Tazı kanyonu karşımıza saklı güzelliği ile ortaya çıkmaktadır. Tazı kanyonu özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumdadır. Tazı kanyonuna daha önce hiç gelmeyen kişiler de sosyal ağlardan özellikle buranın fotoğraflarını incelemektedir. Tazı kanyonu en çok araştırılan ve en çok gidilen kanyonlardan birisidir. Peki, Tazı kanyonu nerededir? Tazı kanyonuna nasıl gidilir? Tazı kanyonuna giriş ücretli midir? Tazı kanyonunun özellikleri nelerdir? Tazı kanyonu ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Tazı Kanyonu Antalya İlinde Nerede Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir

Tazı kanyonu Köprülü kanyon milli parkı içerisinde bulunan bir doğal kanyondur. Tazı kanyonu sosyal medyada yeni yeni keşfedilen bir yer olduğundan ötürü son yıllarda popülerliğini iyice arttırmıştır.

Tazı Kanyonu Nerede?

Tazı kanyonu Türkiye'nin turizm şehirlerinden biri olan Antalya şehrindedir. Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer almaktadır.

Tazı Kanyonu'na Nasıl Gidilir?

Tazı kanyonuna ulaşım hava yolu veya kara yolu ile mümkündür. Antalya'nın merkezinden kalkan otobüsler aracılığı ile Manavgat ilçesine gidilir. Daha sonra buradan da Köprülü kanyon milli parkına giden otobüslere veya minibüslere binilerek Tazı kanyonuna ulaşılmış olur. Tazı kanyonuna ayrıca özel araç ile de ulaşım kolaydır. Özel araç ile birlikte Tazı kanyonuna gitmek için Antalya'nın merkez ilçesinden Manavgat'a giden tabelaları takip edin. Manavgat'a ulaştıktan sonra bu esnada yer alan Köprülü kanyon milli parkı tabelalarını takip edin.

Köprülü kanyon milli parkına ulaştıktan sonra Tazı kanyonuna giriş sağlayabilirsiniz.

Tazı Kanyonu Giriş Ücreti

Tazı kanyonu Köprülü kanyon milli parkı içerisinde yer alan bir kanyondur. Bundan dolayı burası milli park sayılmaktadır. Bundan ötürü de hem milli parka girişte hem de Tazı kanyonuna girişte herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Girişler tamamen ücretsizdir.

Tazı Kanyonu Özellikleri

- Tazı kanyonu içerisinde doğa yürüyüşü yapma şansınız bulunmaktadır.
- Kanyon çevresinde dağlık alan ve sarp kayalar yer almaktadır. Bu da kanyona ulaşılmasını güç kılmaktadır.
- Akarsularla beraber yer alan sarp kayalıkların boyları 400 metre civarıdır.
- Bir başka güzellik olan Köprüçay'da bu kanyona ayrı bir güzellik katmaktadır.
- Tazı kanyonu karaçam ağaçlarının yoğun olduğu bir yerde bulunmaktadır. Bitki örtüsünün çoğu bu ağaçlardan oluşmaktadır.
- Akarsuların derin çukurlar yapması sonucu Tazı kanyonu oluşmuştur.
- Kaya kiraz, kaya kırlangıcı bu bölgede yaşayan hayvanlardandır.
- Eurymdon savaşı Persler ve Yunanlılar arasında gerçekleşmiştir. Tam olarak Tazı kanyonunun olduğu bölgede yaşanan bu savaşın izlerini hala taşımaktadır.

Tazı Kanyonu Hakkında Bilgi

Tazı kanyonu Akarsuların oluşturmuş olduğu bir doğal kanyondur. Hem yerli hem de yabancı pek çok insan tarafından ziyaret edilmektedir. Ulaşım bu bölgeye oldukça zor olduğundan dolayı, doğal güzellikleri ile günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Tazı kanyonuna ulaşmak için yaklaşık olarak 11 kilometre yol yürümek gerekiyor. Ayrıca bu bölgede kamp alanı var mı diye araştırma yapan kişiler için de aynı şekilde kamp yapmak mümkündür.