Tatil Transit hayatlar

Transit hayatlar

25.08.2010 - 09:53 | Son Güncellenme:

Festivallerde gösterilen yeni Alman filmlerinden bazıları, "Transit Hayatlar" başlığı altında 23-30 Eylülde İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

Transit hayatlar

İstanbul Modern’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Goethe-Institut İstanbul iş birliğiyle İstanbullu sinemaseverler için ilk gösterimi son bir yıl içinde gerçekleşmiş Alman filmlerinden oluşturulan bir seçki hazırlandı.

Haberin Devamı

İzleyici ve eleştirmenlerin karşısına ilk kez Berlin, Cannes, Venedik, Toronto ve Sundance gibi festivallerde çıkan filmlerden oluşan "Transit Hayatlar" adlı programın açılışı, Almanya’nın genç aktörü Daniel Brühl’ün başrolde oynadığı, Alain Gsponer’in yönettiği, gerçekle kurmacanın iç içe geçtiği romantik komedi tarzında olan "Lila Lila" adlı filmi ile yapılacak.

Seçkide yer alan diğer filmler arasında geçen yıl "Bulutların Üstünde" ile başarı kazanan Andreas Dresen’in, gerçekle kurmacanın birbirine karıştığı melankolik komedi filmi "Votka ile Viski", Max Ophuls Film Festivali’nden ödüller kazanan Maximilian Erlenwein’in yönettiği, şiddeti ve mizahı da barındıran psikolojik bir dram olan "Yerçekimi" (Schwerkraft) bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Modern’de "Transit Hayatlar" başlığıyla gösterilecek Alman filmleri arasında bu yıl Berlin Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden Thomas Arslan’ın gerilim yüklü cinayet filmi "Gölgede" (Im Schatten)" ve Angela Schanelec’in yönettiği, Paris Orly Havalimanı’nın bekleme salonunda iki saat içinde gelişen olayların anlatıldığı aktarmalı hayatlar ve ilişkiler üzerine yenilikçi bir deneme olan "Orly" adlı film de yer alıyor.

İstanbul’da gösterime girecek filmler arasında Christian Becker, Oliver Schwabe’nin yönettiği "Sevecen Parazitler" (Tender Parasites), Agostino Imondi ve Dietmar Ratsch’in yönettiği "Neukölln Unlimited" ve yönetmenliğini Tatjana Turanskyj’nin yaptığı "Esnek Bir Kadın" (The Drifter) adlı film de bulunuyor.

Yazarlar