Tatil Uçak içi eğlence sistemleri tarih oluyor!

Uçak içi eğlence sistemleri tarih oluyor!

26.01.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

Amerikan Hava Yolları yeni uçaklarını uçak içi eğlence sistemleri ile donatmayacağını duyurdu.

Uçak içi eğlence sistemleri tarih oluyor

Çok sayıda havayolu şirketi uçaklarını eğlence sistemleri ve televizyonlar ile donatırken Amerikan Hava Yolları bu sistemleri uçaklarından çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Firmanın yeni tip Boeing 737 uçaklarında arka koltuk televizyonu bulunmayacak. Bunun yerine yolcular kendi akıllı elektronik cihazlarını kullanacak.

Günümüzde çok sayıda kişinin kendine ait akıllı telefonu, tableti ve bilgisayarı olması firmanın bu kararında etkili oldu.

Firma arka koltuk televizyonlarına yatırım yapmaktansa uçak içi internet hızını arttıracak ve bu sayede yolcular uçuş süresince hızlı internetten faydalanacak.

Firma konu ile ilgili yaptığı açıklamada yolcuların yüzde 90'ının kendisine ait akıllı elektronik cihazları olduğunu, bu cihazları uçuş boyunca zaten kullandıklarını, bu tip cihazların gün geçtikçe daha çok geliştirildiğini ve yolcuların seçtikleri teknolojinin bu cihazlar olduğunu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Uçak içi eğlence sistemleri tarih oluyor

Uçak içi televizyon şovu kütüphanesine ücretsiz erişebilecek yolcular internet ve bazı videolar için ekstra ücreti gözden çıkarmak zorunda.

Eğlence sistemlerinin uçak başına donanım maliyeti 4 milyon Avustralya Doları'nı buluyor.

Jetstar, Virgin Australia ve WestJet gibi bazı hava yolu firmalarının bazı uçaklarında uçak içi eğlence sistemlerini hali hazırda kaldırdığı biliniyor.

Amerikan Hava Yolları'nın bu yıl içerisinde teslim alacağı Boeing 737 Max tipi bu 4 yeni uçağı ABD içi seferlerde kullanılması planlanıyor.

Firma geçtiğimiz günlerde de basic ekonomi sınıfı tarifesini başlatacağını ve bu tip bilet sınıfı ile seyahat eden yolcuların daha az haktan yararlanacağını duyurmuştu.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü