Tatil Ulugöl Tabiat Parkı Ordu İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Ulugöl Tabiat Parkı Ordu İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

24.09.2020 - 03:20 | Son Güncellenme:

Tabiat parkı, toplumun eğlenmesine ve dinlenmesine elverişli ve yabani hayvan ve bitki örtüsüne sahip doğa parçası olarak tanımlanmaktadır. Bir alanın tabiat parkı olarak adlandırılması için bazı özellikler aranmaktadır. Bir doğal alanın tabiat parkı olarak sınıflandırılması için aranan özelliklerden bazıları manzara ve kaynak bütünlüğünün yeterli büyüklükte olması ve alanın açık hava etkinlikleri açısından zengin olmasıdır. İşte, Ulugöl Tabiat Parkı hakkımda merak edilenler.

Ulugöl Tabiat Parkı Ordu İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Türkiye içerisinde pek çok tabiat parkı bulunmaktadır. Bu tabiat parklarında, tabiat parklarını ziyaret eden kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusunda kısmi yapılaşmaya izin verilmektedir. Türkiye’deki tabiat parklarından en dikkat çekenleri Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Ordu ilinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı bu parklara bir örnektir.

Ulugöl Tabiat Parkı Ordu İlinde Nerede?

Ulugöl tabiat parkı Gölköy’de bulunmaktadır. Park Gölköy’ün ilçe merkezine on yedi kilometrelik bir mesafededir ve bir krater gölüdür. Tabiat pakının alanı yirmi altı buçuk hektar büyüklükteki bir alanı kapsamaktadır. Ulugöl 2009 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir.

Ulugöl Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Ulugöl Tabiat Parkı’na ulaşım özel bir araç ile sağlanabilmektedir. Kişiye ait bir araç yoksa otomobil kiralamak mantıklı bir seçenektir. Park içerisinde otopark sıkıntısı yaşanmamaktadır. Park, Ordu merkezden yaklaşık olarak seksen kilometre uzaklıktadır. Ordu merkezden Tokat istikametine doğru ilerleyerek Gölköy beldesinde parkı işaret eden tabelalar izlenir. Otopark kullanımı ücretsizdir.

Ulugöl Tabiat Parkında Yapılacaklar Nelerdir?

Şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak isteyenler için Ulugöl Tabiat Parkı pek çok etkinlik seçeneği sunmaktadır. Bu etkinlikler şu şekildedir:

Haberin Devamı

Piknik

Doğa yürüyüşü: Pek çok ağaç ile çevrili gölün kenarında bir yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

Bisiklet Turu

Fotoğraf Çekimi

Bitki ve Yaban Hayatı Gözlemleme

Ulugöl Tabiat Parkı Hakkında Genel Bilgiler

Tabiat parkının alanı içerisinde günlük kullanıma elverişli yürüyüş yolları, mescit, çocuklar için oyun alanları, piknik yapmayı sevenler için piknik alanı, büfe, çeşme ve otopark bulunmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre de Türkiye’nin en temiz havasının bulunduğu yerdir. Parkın içerisinde pek çok çeşit ağaç bulunmaktadır. Bu ağaçlar kayın ağacı, gürgen, kızılağaç, fındık ve meşedir. Sonbahar aylarında değişen yaprak renkleri ile park, ziyaretçilerine büyük bir görsel sahne sunmaktadır. Buna ek olarak göl üzerinde nilüfer, su kamışı ve sazlar göze çarpmaktadır.

Bölge de konaklamak isteyen ziyaretçiler için konaklamaya uygun on iki ev bulunmaktadır. Çok tercih edilen konaklama yerleri olmadıkları için fiyatları uygundur. Gölköy sakinleri hafta sonlarını burada değerlendirmeyi tercih ederler. Parkın girişi için bir ücret talep edilmez. Ulugöl içerisinde birkaç tane tesis bulunmaktadır. Bu tesislerde yemek yenilebilir ya da kahve içilebilir.