Teknoloji 24 saat bir fotoğrafa sığdı!

24 saat bir fotoğrafa sığdı!

15.02.2011 - 12:45 | Son Güncellenme:

Bu fotoğraf, bir günün 24 saatini sadece tek bir kareye sığdırdı... İşte o fotoğraf ve hikayesi!

24 saat bir fotoğrafa sığdı

Yunan fotoğrafçı Chris Kotsiopoulos bir günü tek bir fotoğrafa sığdırmayı başarmış. Yukarıda görebildiğiniz fotoğrafta, 500 yıldız izi, 35 güneş görüntüsü ve 25 yer yüzü görüntüsü bulunuyor.

Chris'in bu işi nasıl yaptığına gelince; öncelikle 30 Aralık 2010 sabahı fotoğraflamaya başladığını söylüyor. Kamerasını bir tripodla doğuya doğru çeviren Chris, gündüz görüntüsü için doğudan batıya doğru birkaç düzine fotoğraf çekmiş. Bununla beraber kamerasının objektifine takılı bir filtreyle her 15 dakikada bir Güneş'in hareketini izlemiş. Güneş en tepedeyken ise tam bir parlaklık yakalamak için filtreyi çıkaran Chris gündüz çekimlerini bu şekilde tamamlamış.

Daha sonra gündüz gece akımını sağlayabilmek içinse kamerayı batıya doğrultan Chris buradan doğuya doğru birkaç düzine fotoğraf daha çekmiş. Gündüz - gece geçişi tamamlandıktan sonra ise saat 7 buçuk sularında, kamerayı kuzeye çevirip gece fotoğrafları çekmeye başlayan Chris'in yıldızların gezinimini izlemesi ve bunları fotoğraflaması tam 11 saatini almış. En sonunda sabah zamanında kamerasını doğu - kuzeydoğu yönüne çevirip geceden gündüz geçişini fotoğraflayıp bunları 12 saat bilgisayarda işleyince ortaya yukarıdaki güzel manzara çıkmış.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar