Teknoloji 5 Hackera Karşı En Büyük Siber Suç Davası Açıldı

5 Hackera Karşı En Büyük Siber Suç Davası Açıldı

19.08.2013 - 16:34 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem'in 73. bölümünü izleyerek teknoloji hayatını yakından takip edebilirsiniz.

5 Hackera Karşı En Büyük Siber Suç Davası Açıldı

Haftanın Popüler Teknoloji Haberleri

Haberin Devamı

1- 5 Hackera Karşı En Büyük Siber Suç Davası Açıldı

Amerika şu ana kadar yapılacak olan en büyük siber suç davasına hazırlanıyor. Davaya konu olan 4 Rus 1 Ukraynalı hackerın önemli şirketlerin ağlarına sızarak hassas bilgileri çaldığı ve büyük maddi zarara yol açtığı iddia ediliyor

2- Twitter Küfüre Karşı Savaş Başlattı

Bir bayan gazetecinin Twitter üzerinden tecavüz ile tehdit edilmesinin üzerine Twitter küfür içeren iletileri şikayet etmek için yeni bir sistem uygulayacak. Sistemin yakın zamanda mobil ve masaüstü platformlara eklenmesi bekleniyor.

3- Microsoft, SkyDrive Depolama Kapasitesini Arttıracak

Microsoft sunduğu düşük depolama alanı nedeniyle rakiplerinin gerisinde kalan SkyDrive'ın bu zayıf yönünü güçlendirmek üzere harekete geçtiğini açıkladı. 2 GB'lık ücretsiz depolama alanının yanında en yüksek 100 GB olan ücretli depolama limiti de arttırılacak.

Haberin Devamı

4 - Samsung Galaxy S4 Performans Testleri Hileli Çıktı

Samsung Galaxy S4 için gerçekleştirilen performans testlerinden alınan sonuçların hileli ve sahte olduğuna dair iddialar son günlerde mobil dünyaya damgasını vurdu. Zira cihazın yazılımında bulunan ufak bir programın bazı performans testlerinde işlemci ile grafik çipini hız aşırtma ile hızlandırdığı ortaya çıkmış durumda.

5 - Vine, Instagram'a Karşı Yeniden Yükselişe Geçti

Vine, Instagram'ın 15 saniyelik video paylaşma özelliğinin gelmesi ile birlikte biraz geride kalmıştı ancak yapılan güncellemeler sonrasında yeniden Instagram'ın önüne geçmeyi bildi. İki uygulama arasındaki rekabetin kimin zaferi ile sonuçlanacağı henüz belli değil.

6 - Zuckerberg: Instagram'a Reklamlar Doğru Zamanda Gelecek

Instagram'ın sahibi Facebook'un yöneticisi ve sahibi Mark Zuckerberg, oldukça sık sorulan Instagram'a reklamların gelmesi konusunda oldukça yuvarlak bir cevap verdi. Doğru zamanı beklediklerini belirten Zuckerberg, en azından bir süre sonra reklamlarla dolu bir Instagram'la karşılaşabileceğimizin sinyalini verdi.

7- Dailymotion'dan iPhone için Video Kaydetme Uygulaması

Youtube'un en ciddi rakiplerinden biri olan Fransız video paylaşım sitesi Dailymotion, iPhone için yayınladığı yeni video kaydetme uygulaması Dailymotion Camera ile birlikte kullanıcıların site üzerinde çok daha fazla zaman geçirmelerini ve site üzerine daha çok video içerik eklemelerini hedefliyor. Bakalım Dailymotion yeni uygulaması Dailymotion Camera ile hedeflerine ulaşabilecek mi?

Haberin Devamı

8- Google Glass Test Aşaması İçin Davetiyeler Yollandı

Google bir süredir geliştirme aşamasında olduğu Google Glass için geliştiricilerden sonra normal kullanıcılara da ürünü test etmeleri için davetiyeleri yolladı. Davetiye elde edebilmek için Amerika'da ikamet etmek, 18 yaşından büyük olmak ve San Francisco, New York veya Los Angeles'tan Google Glass'ı teslim alabilcek durumda olmanız gerekiyor. Ayrıca davetiye alan kişiler birer arkadaşlarını daha test sürecine dahil edebilecekler.

9- Facebook'un Yeni Özelliği İle Zamanda Yolculuk

Faebook gazetelerde görmeye alışık olduğumuz geçmişte bugün köşelerine benzer yeni bir uygulama çıkaracağını duyurdu. On This Day olarak isimlendiren bu özellik sayesinde geçtiğimiz senelerde bugün, siz ve arkadaşlarınızın neler yaptığını görebileceksiniz. Arama motorunun alt kısmına yerleştirilecek olan bu özelliğe ayrıca sağ taraftaki menüden de ulaşabileceksiniz. Şuan sadece teste dahil olan kullanıcıların kulanabildiği özelliğin ne zaman çıkarılacağı henüz belli değil.

Haberin Devamı

10- Resmi Imgur iOS Uygulaması Yayınlandı

Google tarafından yapılan açıklamayla birlikte Android cihazlar için özel olarak geliştirilen resmi Google Adsense uygulaması Google Play Store üzerindeki yerini aldı. Google Adsense Android uygulaması sayesinde yayıncılar önemli kazanç bilgilerine, reklam birimlerine, site raporlarına, ödeme uyarılarına, url kanallarına ve çok daha fazlasına kolayca cep telefonları üzerinden ulaşabilecekler.

11- Resmi Google Adsense Uygulaması Android için Yayınlandı

Mobil alanda yükselişini sürdürmek isteyen resim paylaşım servisi Imgur, geçtiğimiz ay içerisinde Android için yayınladığı uygulamasını şimdi de iOS platformu için kullanıma sundu. Imgur iOS uygulaması sayesinde kullanıcılar, fotoğraflarını servis üzerine yükleyebiliyor, beğendikleri ve yüklemiş oldukları fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşabiliyor, fotoğraflara yorum yapabiliyor ve kendi galerilerini düzenleyebiliyorlar.

Haberin Devamı

12- Apple 3 Sensörlü Kamera Patentini Aldı

Apple, hafta içinde 3 sensörlü kamera patentini alarak iPhone ve iPad'lerde kullanılan kameraları geliştirmek için bir adım attı. Sensörlerden birinin parlaklık diğer ikisinin ise renklilik için kullanılacağı yeni kamerayla birlikte çektiğimiz resimlerin renkleri çok daha net ve doğru olacak. Apple kısa bir süre sonra çıkarmayı planladığı iPhone 5S'te bu kamerayı kullanabilirmi soruları akıllara gelsede bu kadar dar bir zaman içerisinde böle bir teknolojiyi cihaza eklemesi zor görünüyor.

13- Facebook Gönderilerine Gömme Seçeneği Geldi

Facebook, bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor. Son zamanlarda adlarını sıkça duyduğumuz Twitter, Vine, Instagram servislerinde yaygın olarak kullanılan Embed özelliği geç te olsa Facebook'a geldi. Kullanıcılar artık herkese açık gönderilerini blog ve web sitelerine yerleştirebilecek.

14- Yandex.Disk Artık Daha Fazla Depolama Alanı Sunuyor

Yandex, Windows, MAC, iOS, Android ve Windows Phone platformlarında kullanılabilen Yandex.Disk'in depolama alanını genişletti. Ücretsiz 20GB'lık depolama alanına ek olarak aylık 1 dolar veya yıllık 10 dolar karşılığında 10GB, aylık 5 dolar veya yıllık 50 dolar karşılığında 100GB ve aylık 30 dolar veya yıllık 300 dolar karşılığında ise 1TB gibi devasa alana sahip olunabiliyor.

15- Windows 7 için Internet Explorer 11 Yayınlandı

Windows 8.1 güncellemesi ile gelen Internet Explorer 11 tarayıcısı, Windows 7 kullanıcıları için indirilmeye sunuldu. Geliştirici ön izleme sürümü ile gelen IE11, gelişmiş performans, hızlı sayfa yüklemesi ve F12 geliştirici aracı gibi yenilikler içeriyor.