Apple 6.1 inç boyutlu yeni iPhone'un fiyatı ne kadar olacak?

6.1 inç boyutlu yeni iPhone'un fiyatı ne kadar olacak?

15.02.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2018 yılının ikinci yarısında çıkartmayı düşündüğü 6.1 inçlik iPhone'un özelliklerini paylaştı. Bu cihazın Face ID gibi bazı iPhone X özelliklerine sahip olduğu söyleniyor ancak daha uygun fiyatta olacak.

6.1 inç boyutlu yeni iPhoneun fiyatı ne kadar olacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle iPhone X üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürmüştü. Kuo şimdiyse Apple'ın 2018 yılının ikinci yarısında 6.1 inç'lik farklı bir iPhone modeli piyasaya sürebileceğini iddia etti. Yeni iPhone modelinin iPhone X'den daha ucuz olması bekleniyor.

Cihazın Face ID de dahil olmak üzere bazı iPhone X özelliklerine sahip olduğu söyleniyor ancak bazı tasarımlarla daha ucuz bir fiyat noktasına ulaşmak için ödün veriliyor. OLED yerine LCD ekran kullanılacağını söyleyen Kuo cihazda alüminyum çerçeve, tek lensli arka kamera olacağını söylüyor. 3D Touch yine olmayacak. iPhone'un arkasının kablosuz şarj için camdan veya dövülmüş alüminyumdan mı yapılacağı belli değil.

Haberin Devamı

Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un ayrıca iPhone X'in L şeklindeki pil şekline sahip olmayacağını da ekledi. Bunun yerine, cihazda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ta da kullanılan dikdörtgen pil paketi olacak.

6.1 inç boyutlu yeni iPhoneun fiyatı ne kadar olacak

Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un Amerika'daki 700 ila 800 dolar arasında değişen orta menzilli bir cihaz olacağına inanıyor. Cihazın Eylül-Ekim aylarında her zamanki gibi yeni bir 5.8 inç iPhone X ve daha büyük bir 6.5 inçlik iPhone X Plus adıyla birlikte duyurulması bekleniyor.

Kuo, 6.1 inç boyutundaki iPhone'un 699 dolar olursa 105-115 milyon, 799 dolar olursa 95-105 milyon satış adetine ulaşacağını açıkladı. Ming-Chi Kuo, daha önceki analizlerinde de bu modelin 700-800 dolar fiyat etiketine sahip olmasını beklediğini söylemişti.

Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un Eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone modellerinin satışının yarısını oluşturacağını da sözlerine ekledi. Bu temelde, bugünkü nakliye tahmini, 2018 iPhone'ların yaklaşık 200 milyon adede ulaşabileceğini gösteriyor.

Cihazın Eylül-Ekim aylarında her zamanki gibi yeni 5.8 inç iPhone X ve daha büyük 6.5 inçlik iPhone X Plus adıyla birlikte duyurulması bekleniyor.