Teknoloji Airpods Nasıl Bağlanır, Nasıl Kullanılır? Airpods'u Telefona Bağlama Yöntemleri...

Airpods Nasıl Bağlanır, Nasıl Kullanılır? Airpods'u Telefona Bağlama Yöntemleri...

10.04.2021 - 04:15 | Son Güncellenme:

Apple'ın kablosuz kulaklığı olan AirPods'u eğer ilk kez iPhone'unuza bağlayacaksınız, çok kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. AirPods için iPhone'da iOS 10 ya da daha yüksek bir sürümün yüklü olduğu bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Apple'ın çok beğenilen kablosuz kulaklığı AirPods kablolar ile boğuşmak zorunda kalmadan dilediğiniz yerde rahatlıkla telefonla konuşabilmenize imkan sunuyor. Airpods nasıl bağlanır, nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Airpods Nasıl Bağlanır, Nasıl Kullanılır Airpodsu Telefona Bağlama Yöntemleri...


Airpods'lar sadece İOS işletim sistemine ait cihazlara özel bir kulaklık değildir. Airpods'lar temel olarak Bluetooth özelliği olan herhangi bir cihazla eşleşebilir. Ama bir Apple cihazında kullanacağınız tüm özellikleri Android telefonlarda elde edemezsiniz. AirPod'ların pil göstergesini telefonunuzda göremezsiniz ve Siri'yi, herhangi bir isteğinizi yanıtlamak için bu cihazlarda kullanamazsınız.

Airpods Nasıl Bağlanır?

Airpods'u telefonunuzu bağlamak için ilk başta iPhone'unuzun ana ekranına gelerek AirPods şarj kutusunun içindeyken, kutusunu açarak ve telefonunuzun yanına koymanız gerekir. Ardından iPhone'da bağlantı ekranı görünür. Bağlan'a dokunduktan sonra Bitti düğmesine dokunmanız gerekir. Bağlantı tamamlandıktan sonra artık AirPods'u iPhone'da kullanabilirsiniz.

Airpods Nasıl Kullanılır?

Airpods'u kullanmak oldukça kolaydır. Airpod'u kulağınıza taktığınız zaman aygıtınızdan gelen sesi otomatik bir şekilde çalmaya başlar. AirPods'un tekini kulağınızdan çıkardığınız zaman ses duraklatılır. İkisini birden çıkardığınız zaman ise, ses durdurulur. Aynı zamanda tek bir AirPod ile dinlerken kulaklığı çıkardığınız zaman AirPod duraklatılır. Kulaklığı 15 saniye içinde kulağınıza geri takarsanız da çalma otomatik olarak devam eder. AirPods'unuz aynı anda hem iPhone'unuza hem Apple Watch'unuza kolaylıkla bağlanır. Sesler ise, bu aygıtlar arasında otomatik bir şekilde geçiş yapar.

Airpods'u Telefona Bağlama Yöntemleri

Airpods'u telefona bağlamak için Android cihazlarda şu adımları izlemeniz gerekir; Android cihazınızda Ayarlar > Bağlantılar - Bağlı Cihazlar > Bluetooth'a giderek Bluetooh'un açık olduğundan emin olmanız gerekir. Çok kısa bir zaman içinde pratik bir şekilde Airpods'u telefonunuza bağlayarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. AirPods kasasını açıp, arkada yer alan beyaz düğmeye dokunarak kasayı Android cihazının yakın bir yerinde tutmanız gerekir. AirPod'larınız ekranda bulunan bağlı olan cihazlar listesinde görünür. Ekranda AirPods ismine dokunduğunuz zaman da kullanmaya başlayabilirsiniz.