Teknoloji Amazon, dokunmatik ekranlı Echo Show'u duyurdu

Amazon, dokunmatik ekranlı Echo Show'u duyurdu

10.05.2017 - 13:28 | Son Güncellenme:

Amazon'un sesli asistanı Echo'ya dijital bir ekran eklendi. Amazon, rakiplerinden oldukça farklı bir yapıda olan dokunmatik ekranlı Echo Show'u duyurdu.

Amazon, dokunmatik ekranlı Echo Showu duyurdu

Echo Show, 7 inçlik dokunmatik bir ekrana sahip. Echo ile aynı işlevi gören cihazla kullanıcılar sesli komut verebildikleri gibi ekrana dokunarak da Alexa'yı başlatabiliyor. Cihaza sekiz ayrı mikrofonuyla odanın herhangi bir köşesinden gelen komutları algılayabiliyor ve gürültüyü engelleyebiliyor.

Haberin Devamı

Amazon, dokunmatik ekranlı Echo Showu duyurdu

Echo Show'un ekranından YouTube'tan videolar izlenebilir, fotoğraflarınızı görüntüleyebilir veya Amazon Music'ten şarkıları oynatırken şarkı sözlerini görüntüleyebilirsiniz. Cihaz, Wi-Fi özellikli güvenlik kameralarına da bağlanabiliyor.

Cihazın üzerinde 5MP çözünürlüğünde bir adet kamera bulunuyor. Bu kamera ile diğer Echo Show cihazlarıyla ya da Alexa uygulaması olan cihazlarla görüntülü ve sesli yapabiliyorsunuz. Arama başlatabilmek için ise cihaza seslenip görüşmek istenen kişinin ismini söylemeniz yeterli oluyor. Yalnız cihazda şu an için Skype desteği bulunmuyor.

Echo Show, siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip. Cihaz 230 dolar fiyat etiketine sahip ve 28 Haziran itibariyle ABD'de satışa sunulacak.