TeknolojiAndroid’den Eğlenceli Değişiklik

Android’den Eğlenceli Değişiklik

14.04.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

Bütün Android sürümlerinin herhalde büyük eksikleri arasında en üstte bulunanlardan bir tanesi de düzgün bir emoji listesi.

Android’den Eğlenceli Değişiklik

Android’in kütle benzeri emojileri gerçekten çok kötü ve tamamen anlaşılmaz denebilir. Platformlar arasında büyük bir kafa karışıklığına yol açmaları da cabası. Ancak bu yıl sonunda Google bunu düzeltecek.

Haberin Devamı

Android N‘in bir parçası olarak Google insanlardan oluşan yeni emoji paketini yayınladı. Bu seferkiler tamamen normal gözüküyorlar ve hatta güzel bile sayılabilirler. Üstelik hoş sayılabilecek renkteler ve insan şeklindeler. En önemlisi de emojilerin nasıl olması gerektiği gibi ise öyle yani kafa karışıklığı yaratmıyor. Yani teorik olarak gönderdiğiniz ve aldığınız emojileri anlayabileceksiniz.

Google yaptığı bu değişikliklerin bir kısmını bugün duyuruyu yaptığı blog gönderisinde paylaştı.

Burada Google’ın eski ve yeni polis emojisini görebilirsiniz. Eski tasarımda insan yüzü yerine uzaylı benzeri bir kütle yer alıyor.

Burada ise Google‘ın dansçı emojisinin nasıl değiştiği görülüyor. Yeni olanda apaçık bir insan dans ediyor. Eskisini ise gönderdiğiniz takdirde emojiyi alan kişi rahatsız olabilir ve bir daha sizinle konuşmayabilir.

Haberin Devamı

Bu yeni tasarımların dışında Google ayrıca insan emojilerin rengini de seçme olanağı sağlıyor. Bu özellik uzun zamandır istenen bir şeydi. Apple bu yeniliği iOS‘a geçen yıl getirmişti. Yeni emojileri Google’ın geliştirici sürümü Android N işletim sisteminin son sürümünü kullanan herkes deneyebilir. Geriye kalanlar ise Android N’in kullanıcı sürümünü beklemek zorunda. Eğer Google takvime uyarsa işletim sisteminin yeni sürümü Ekim ayında kullanıma sunulacak.