Teknoloji Apple’dan Büyük Bir Değişiklik Bekleniyor

Apple’dan Büyük Bir Değişiklik Bekleniyor

18.04.2016 - 15:05 | Son Güncellenme:

Apple 2017 yılında iPhone’un alüminyum kasasını değiştirebilir. Yeni AMOLED ekranı ile beraber iPhone tamamen cam olabilir.

Apple’dan Büyük Bir Değişiklik Bekleniyor

KGI Securities’in analisti Ming-Chi Kuo önümüzdeki yılın iPhone’unda büyük yeniliklerin olacağını açıkladı. 2008 yılında iPhone 3G’nin hayatımızı girmesinden bu yana Apple her yıl yenilenmiş tasarımlar getiriyor ve bunu S modelleri ile devam ettiriyor. 2017 yılında iPhone kullanıcıları iPhone 3G’den bu yana yapılmış en büyük yeniliği görebilir. iPhone‘un uzun önümüzde ki yıl AMOLED ekran sahibi olacağı uzun zamandır konuşuluyor. Bu sayede iPhone’un bütün formu cam olabilir. Kuo’ya göre Apple artık alüminyum kasanın çok sıradan olduğunu ve yeni iPhone’da bu yüzden değişikliğe gidecek.

Haberin Devamı

iPhone 4 ve iPhone 4S’te olduğu gibi cam tasarımı da bir arada tutacak çerçeve olması gerekiyor. Eğer böyle bir şey olursa bu tasarıma sahip telefonlar var yani iPhone’a has bir özellik olmayacak. Samsung‘un yeni model telefonları hem önde hem de arkada cam yapıya sahip. Tıpkı Sony‘nin telefonlarında olduğu gibi. Apple hala daha dayanıklılık konusunda cam tasarıma karşı bir güvensizlik içerisinde olsa bile camdan bir arka yapı iPhone’a kablosuz şarj özelliği katabilir. Yeni telefonun çift arka kameralı ve Smart Connetorlü olması bekleniyor.