Teknoloji Apple iPhone 13 üretimini durdu, bekleyen kullanıcılar etkilenecek

Apple iPhone 13 üretimini durdu, bekleyen kullanıcılar etkilenecek

14.10.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Apple’ın geçenlerde üretimi azalttığını duyurması hisseleri düşürmüştü. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Apple, iPhone 13 üretimini durdurdu. Bunun sebebi ise çip krizi!

Apple iPhone 13 üretimini durdu, bekleyen kullanıcılar etkilenecek

Bloomberg tarafından bildirildiği kadarıyla Apple, çip kıtlığı yüzünden üretimini durdurdu. Bütün dünyada yaşanan bu kriz en çok teknoloji şirketlerini etkiledi. Çip üreticileri tarafından teslimatlar zamanında yapılmadığı için şirketlerin üretimi ya aksıyor ya durduruluyor.

Haberin Devamı

SEVKİYATLARIN BÜYÜK ORANDA AKSAMASI BEKLENİYOR

Yeni yayımlanan bir rapora göre, Texas ve Broadcom tarafında tedarik sorunu var. Bu sebeple iPhone 13 üretiminde kullanılacak bileşenler gerekli miktarda olmadığı için sevkiyatlar da ertelendi. Apple da bu sevkiyat sorunu sebebiyle telefonun üretimini ertelemeye karar verdi. Bu ise Türkiye'de başta olmak üzere iPhone 13'ü satın alan ve bekleyen kullanıcıları etkileyecek bir sorun. Zira Apple'ın sevkiyatları bu karardan önemli oranda etkilenecek. 

Apple'ın sevkiyat sorununa ek olarak geçen yıla oranla yaklaşık 10 milyon daha az cihaz üretmeye karar verdi. Bu kararın ardından şirketin hisselerinde yüzde 1'lik bir kayıp yaşandı. 

Küresel çip krizi sorunu 1 yıldan daha uzun bir süredir devam ediyor ve teknoloji şirketlerini olumsuz etkiliyor. 

Haberin Devamı

Apple'ın bu kararları, iPhone, iPad ve MacBook üretimlerini ilerleyen günlerde daha fazla etkileyecek gibi duruyor.