Teknoloji Apple, iPhone pillerini tam fiyatla satın alan müşterilere para iadesi sunabilir

Apple, iPhone pillerini tam fiyatla satın alan müşterilere para iadesi sunabilir

07.02.2018 - 15:09 | Son Güncellenme:

Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür dilemiş ve batarya değişim ücretlerinde indirim yapmıştı. Şirket, ABD'deki meclis üyelerine gönderdiği mektup ile pilini tam ücret ödeyerek değiştiren kullanıcılara para iadesi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Apple, iPhone pillerini tam fiyatla satın alan müşterilere para iadesi sunabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür diledi. Pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Özür dileriz. Herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey asla yapmadık ve yapmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Batarya değişimlerinde 50 dolarlık indirim yapılacağını açıklayan Apple, batarya değişim fiyatının 79 dolardan 29 dolara indirileceğini belirtti. Apple, şimdi de Türkiye'deki iPhone'lar için yeni pil değişim fiyatlarını açıkladı. Garanti dışında kalan telefonların bataryasını 319 TL ile 190 TL arasında değiştiren Apple, yaptığı indirim ile bunu 129 TL’ye çekti.

Haberin Devamı

iPhone pil değişim programı, işlemci frekansı kısılan cihazları yeniden eski performansına kavuştursa da indirimden önce pilini tam ücret ödeyerek değiştiren kullanıcılar bu durumdan zararlı çıkmıştı. Apple, ABD’deki meclis üyelerine gönderdiği mektup ile pilini tam ücret ödeyerek değiştiren kullanıcılara para iadesi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Apple, mektubunda 2016 yılı sonundan bu yana üretim hatasından kaynaklanan pil sorunlarını bildiğini ve pil kapasitesi düşen cihazları yazılım güncellemesiyle yavaşlattığını belirtti.