Teknoloji Apple, iPhone X’lerdeki çentiği kaldırıyor

Apple, iPhone X’lerdeki çentiği kaldırıyor

18.01.2018 - 13:43 | Son Güncellenme:

iPhone X'in en üstündeki çentiği beğenmiyorsanız, sizin için bir iyi bir kötü haberimiz var. iPhone X’in  tasarımı değişebilir, ancak 2019 yılına kadar değil.

Apple, iPhone X’lerdeki çentiği kaldırıyor

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Koreli haber sitesinde yer alan bir rapora göre Apple gelecek iPhone'lar için daha küçük bir çentik tasarlayabilir.

Kore Bilişim sitesindeki bir rapora göre, Apple şu anda Apple'ın TrueDepth kamera sistemini barındıran çentik boyutunun tamamını azaltacak olan gelecekteki iPhone'larda yüz tanıma modülünü kamera modülüyle birleştirmeyi düşünüyor.

iPhone X, ana ekran düğmesi barındırmayan kenarsız tasarımıyla Apple’ın en farklı tasarımına sahip iPhone’uydu. Ancak Touch ID bulunmuyordu ve onun yerine gelen Face ID’yi güçlendirmek için ekstra sensörlere ihtiyaç duydu. Sonucunda da ekranın üstüne bir çentik yerleştirdi.

Ancak cihaz piyasaya ilk çıktığında çentik tasarımı çokça eleştirildi ve çoğu kullanıcı telefonun çarpıcı OLED ekranında leke olarak gördü.

Haberin Devamı

Apple’ın gelecekteki iPhone’lar için daha küçük bir çentik tasarımını planını yaptığını biliyor olsak da muhtemelen 2018’de çıkacak iPhone’ların tasarımı şimdiden hazır. Bu sebeple böyle bir girişimden 2019 ya da sonrasında piyasaya çıkacak ürünlerin etkileneceği bildirildi.