Apple Apple, yeni iPhone'larda Intel ve MediaTek modemler kullanabilir

Apple, yeni iPhone'larda Intel ve MediaTek modemler kullanabilir

27.12.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

Apple ve Qualcomm arasındaki hukuki süreç devam ederken, Apple yeni iPhone’ların kaderini değiştirecek bir karar almaya hazırlanıyor. Apple, gelecek yıl MediaTek’i yeni modem tedarikçisi olarak listesine ekleyebilir.

Apple, yeni iPhonelarda Intel ve MediaTek modemler kullanabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Aralarındaki gerginliği çözmek için iki tarafta herhangi bir adım atmıyorken Apple, kısa bir süre önce Intel’le anlaşarak, öncesinde Qualcomm’dan aldığı anten, parmak izi sensörü gibi çeşitli donanımlar için çözüm bulabilecek. Çıkan haberlere göre, Apple yeni iPhone cihazlarında kullanacağı modem çipsetleri için MediaTek ile de görüşüyor. Yeni iPhone işlemcilerinin yarısını Intel, yarısını MediaTek’ten alabileceği söyleniyor.

Apple CEO’su Tim Cook, lisans ücretleri hakkında açtıkları dava hakkında “Bu işin peşinden gitmek istemememizin sebebi, Qualcomm’un modemleri için iPhone fiyatı üzerinden fiyat talep etmesi. Her ne kadar modemler ve gerekli patentler konusunda çok iyi işler başarsalar da, bu iPhone’un yalnızca ufak bir bölümünü ilgilendiriyor. Apple’ın gerçekleştirdiği görüntü, Touch ID ve diğer yeniliklere hiçbir katkısı yok. Bunun doğru olduğunu düşünmüyoruz ve karşısında duruyoruz. Biz haklı olduğumuza inanıyoruz, onlar da öyle. Mahkemeler de böyle konular içindir.” şeklinde eleştiride bulunmuştu.

Haberin Devamı

Qualcomm ise bütün davalara rağmen Apple’ın kendisine sırtını dönmesiyle büyük bir gelir kaynağını kaybedecek. Bu durumun iPhone’ların kalitesini nasıl etkileyeceği bilinmiyor fakat Intel ve MediaTek gibi şirketler modem ve anten gibi konularda Qualcomm kadar iyi değiller. Ancak Cook’a göre Qualcomm, Intel ya da MediaTek fark etmiyor. Bu şirketlerden alınacak olan donanımlar, Apple’ın çizgisini etkileyen donanımlar değiller, bu nedenle iPhone’ların her zaman aynı kalitede olacağını vurguluyor.