Teknoloji Apple’dan motosiklet ve scooter kullanıcılarına ‘iPhone’ odaklı uyarı

Apple’dan motosiklet ve scooter kullanıcılarına ‘iPhone’ odaklı uyarı

12.09.2021 - 11:23 | Son Güncellenme:

Apple, 14 Eylül’de yapacağı etkinliğe odaklanmışken, iPhone odaklı yeni bir uyarı yaptı. iPhone’u olan motosiklet ve scooter kullanıcılarını ilgilendiren bu açıklamada, belirli titreşimlere maruz kalmak kamera sisteminin bozulmasına neden oluyor.

Apple’dan motosiklet ve scooter kullanıcılarına ‘iPhone’ odaklı uyarı

Uzun yıllar aynı telefonu kullanan milyonlarca kişi bulunuyor hal böyleyken, uzun yıllar yazılım güncellemesi alan iPhone’lar da çok kullanılıyor. Ancak bazı durumlarda kamera performansında düşüşler yaşanabiliyor. Çoğunlukla kullanıcı kaynaklı olarak bildirilen ‘kamera arızaları’ için yeni bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Apple, bazı motosiklet ve scooter modellerinin ürettiği titreşimin iPhone kameralarına zarar verebileceği vurguladı. Belirli frekans aralıklarındaki yüksek güçteki titreşimlerin tüm elektronik cihazlar için tehlikeli olduğunu aktaran Apple, iPhone özelinde ‘kamera performansını’ düşürüyor diyor.

Apple’dan motosiklet ve scooter kullanıcılarına ‘iPhone’ odaklı uyarı

iPhone kamerasının kalibrasyonunu bozabilen bu titreşimler, özellikle optik görüntü sabitleme ve otomatik netleme sistemlerini etkiliyor. Sürücülerin iPhone’larını bu sebeple direkt olarak motosikletin veya scooterın gövdesine takmayı önermiyor.

Öte yandan bu durum bütün akıllı telefonlar için geçerli ve yüksek hız yapılan araçlarda telefonların gövdeye monte edilmemesi gerekiyor.