Teknoloji Apple'ın Face ID'si güvenli mi? Face ID nasıl çalışıyor?

Apple'ın Face ID'si güvenli mi? Face ID nasıl çalışıyor?

19.09.2017 - 18:40 | Son Güncellenme:

Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, Face ID ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Peki Face ID güvenli mi ve nasıl çalışıyor?

Appleın Face IDsi güvenli mi Face ID nasıl çalışıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, Face ID'nin güvenlikle ilgili endişeleri giderecek açıklamalar yaptı.

Federighi, yüz görüntülerinin toplanması ve kullanılmasının, Face ID'nin test edilmesi ve doğrulanması için şart olduğunu belirtirken bu kadar verinin internetten edinilemeyeceğinin de altını çizdi. Federighi çeşitli coğrafi ve etnik kümelere ait verilerin yüz doğrulamasını iyileştirmek adına kullanıldığını kaydetse de 1 milyar görüntünün tam olarak hangi kaynaktan toplandığını açıklamadı.

Federighi, Face ID tarafından türetilen verilerin telefonda kalacağını ve buluta hiçbir şey gönderilmediğini belirtti. Face ID tarafından kullanıcının yüz görünümünde yapılan değişiklikleri (bir sakal veya bıyık eklenmesi) telafi etmek için yapılan ayarlamalar bile yalnızca iPhone X'te tutuluyor.

Haberin Devamı

Federighi, daha önce yapılan yorumları tekrar tekrar test ederek Face ID'nin nasıl test edildiği konusunda soruları da yanıtladı: "Phil, milyarlarca imge toplamış olduğumuzu, geniş coğrafi ve etnik veri kümelerine sahip olduğumuzdan emin olmak için dünya çapında veri topluyor olduğumuzu belirtti. Her ikisi de büyük tanıma oranları, test ve doğrulama için"

Apple, Face ID ile ilgili sorulara kendi ifadeleriyle şu şekilde:

"Ekiplerimiz Face ID'nin arkasındaki teknolojileri birkaç yıldır geliştiriyor ve kullanıcılarımızın gizliliği en başından beri bir öncelik taşıyor

Face ID, TrueDepth kamera sistemi ve A11 Bionic çipi tarafından sağlanan sezgisel ve güvenli kimlik doğrulamasını sağlıyor. Gelişmiş bir teknolojiyi kullanarak, bir kullanıcının yüzünün geometrisini doğru bir şekilde eşlemek ve eşleştirmek için kullanılıyor. Özgür ID verileri cihazdan asla çıkmaz, şifrelenir ve Güvenli Enklav tarafından korunur.

Yüz kimliğini kullanarak birçok ülke, kültür, ırk ve etnik kökenden insanlar üzerinde Face ID'yi test ettik. sinir ağlarımızı eğitmek ve sahtekarlıklara karşı koruma sağlamak için bir milyardan fazla görüntü elde ettik.

Müşterilerimizin bu özelliği kullanmayı ve iPhone'un kilidini açmanın kolay ve doğal bir yolunu bulacağından eminiz. Ürünün kullanılabilirliği yakınında Face ID hakkında daha fazla ayrıntı sunacağız."

Haberin Devamı

iPhone X için ön siparişler 27 Ekim'de başlayacak ve iPhone X 3 Kasım'dan itibaren raflardaki yerini alacak. iPhone X'in 64GB depolama kapasitesine sahip olan modeli 999 dolardan, 256GB depolama kapasitesine sahip olan modeli ise 1149 dolardan kullanıcı karşısına çıkacak.