Teknoloji Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı için anlaşma sağlandı!

Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı için anlaşma sağlandı!

05.04.2021 - 09:48 | Son Güncellenme:

Avrupa merkezli Airbus, Fransız Dassault ve İspanyol Indra Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağının prototipi için anlaşmaya vardı. Bu anlaşmaya göre Gelecek Nesil Hava Muharabe Sistemi için imzalar da atılmış oldu.

Avrupanın yeni nesil savaş uçağı için anlaşma sağlandı

Uzun bir süredir geliştirilen ve Future Combat Air Sytem-FCAS yani Gelecek Nesil Hava Muharabe Sistemi olarak adlandırılan proje için önemli ilk imzalar atıldı. Bu kapsamda iki şirket ortak bir savaş uçacağı geliştirecek. 2040 yılını işaret eden anlaşmaya göre yeni nesil savaş uçağı insanlı ve insansız uçakların bir kombinasyonunu oluşturacak şekilde Eurofighter ve Rafale savaş uçaklarının yerine geçecek. 

Haberin Devamı

Proje kapsamında yeni ve başka araçlar da geliştirilecek

Reuters tarafından detayları aktarılan haberde, şirketlerin ortak açıklamasına yer veriliyor. Haftalardır süren müzakerelerin ardından anlaşmaya nihayet varan Airbus ve Dassault şirketleri oratklıkları kapsamında savaş uçukları ve İHA gibi araçlar da geliştirecek. 

Haberde dayandırılan kaynağa göre anlaşma ilk kez La Tribune tarafından dillendirildi. Bu anlaşmada Fransa, Almanya ve İspanya arasında müzakereler başladı ve nihai sonuç için anlaşmalar imzalandı. 

Bu projenin endüstriyel ortakları arasında Almanya adına Airbus, Farsız adına Dassault, ve İspanya adına da Indra yer alıyor.