Teknoloji BBM Artık Video Aramalarını Destekliyor

BBM Artık Video Aramalarını Destekliyor

06.05.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

Başta sadece BlackBerry cihazlarında karşımıza çıkan ancak sonrasında diğer platform için de yayımlanan BBM, gelişmeye devam ediyor…

BBM Artık Video Aramalarını Destekliyor

Kanada merkezli telefon üreticilerinden biri olan BlackBerry, bildiğiniz üzere geride bıraktığımız yıllar içerisinde oldukça başarılı işlere imza atmıştı. Kendi işletim sistemini kullanan ve bununla beraber ürettiği güvenli telefonlar ile ön plana çıkan firma, Android ve iOS sistemlerinin yükselişe geçmesinden sonra ise ne yazık ki eski günlerini mumla arar hale gelmişti. Bu esnada kendi cihazları için kullanıma sunduğu BBM uygulamasını Android ve iOS platformları için de yayımlayan deneyimli firma, şimdilerde ise aplikasyona video görüşme desteği kazandırması ile gündemde.

Haberin Devamı
bbm silikon vadisi

Açıklanan bilgilere göre BlackBerry Messenger, aldığı yeni güncelleme ile beraber Android ve iOS platformlarında artık video görüşmesi yapmayı mümkün kılmakta. Bizzat BlackBerry tarafından yapılan açıklamaya göre ABD ve Kanada bölgelerinde yaşayan BBM kullanıcıları, diğer kullanıcılar ile video görüşmesi yapabilirler. Bahsi geçen bu özelliğin küresel çapta da kullanıma sunulacağını açıklayan şirket, video görüşmesinin tam olarak temmuz ayı içerisinde tüm Dünya’da aktif hale geleceğini açıkladı. BlackBerry kullanıcıları her geçen yıl azalırken Android telefon Priv‘in pazara sunulmasıyla firma tekrar eski günlerine dönmenin hayalini kuruyor.

Facebook Messenger, Hangouts, Skype ve diğer uygulamalar ile rekabet içerisinde olan BlackBerry Messenger, bu özelliği BlackBerry marka telefonlar için 2013 yılında edinmişti. Şimdi ise sıra diğer platformlarda.

Siri Yaratıcılarından Büyük Sürpriz