Teknoloji Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

23.07.2020 - 16:45 | Son Güncellenme:

Flash bellek ve USB disklerde kullanım sırasında pek çok hata oluşabilir. Bu hataların çözümleri bazen mümkün iken bazı durumlarda mümkün olmamaktadır. Bir G/Ç aygıt hatası da karşılaşılan hatalardan birisidir. Peki Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası çözümü nedir? Sizlere USB harici disk ve USB belleklerde karşılaşılan bu sorunun çözümü hakkında bilgileri detaylıca inceledik.

Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir

Bir G/Ç aygıt hatası alındığı zaman USB belleklere ve USB harici diske erişim sağlanamaz. Bunun belirli sebepleri ve bazı çözüm yolları bulunmaktadır.

Bir G/Ç Aygıt Hatasının Oluşum Sebepleri Nelerdir?

USB bellek ve USB harici diskler kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bazı durumlarda USB bellekler ve USB harici diskler hata verebilir. Bir G/Ç aygıt hatası da sıklıkla görülen bir hatadır. Bu hataların iki farklı nedeni bulunur. Bunlar; dosya sistem hataları ve fiziksel, donanım hatalarıdır.

Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/Ç aygıt hatası dosyadaki sistem hatalarından kaynaklanabilir. Özellikle USB bellek veya USB diski kullanımında güvenli kaldır seçeneği kullanılmıyor ise bu hatalar oluşabilir. Bir USB bellek ve USB harici disk kullanımda iken porttan çıkarılması halinde cihaz zarar görebilir.

Dosya sistem hatalarının düzeltilmesi mümkündür. Fakat donanımsal bir hata söz konusu ise bu sorun düzeltilemez. Bu hata karşısında yapılması gereken şey disk taramasıdır. Bazı durumlarda basit hatalar disk taraması ile düzeltilebilir. Eğer bu işlemden sonra hata düzelmez ise diskpart ile USB bellek veya USB harici disk formatlanmalıdır.

Eğer bu işlemlerden sonra hata hala devam ediyor ise sorun donanımsal hatadan kaynaklanmaktadır. Bu durumda donanımın zarar gördüğünü söylemek mümkündür. Donanımsal hatalarda USB bellek veya USB harici disk garanti dahilinde ise değişim yapılması önerilir. Garantisi devam etmiyor ise hatayı düzeltmek mümkün değildir.