Teknoloji BlackBerry, Android tabanlı üç yeni akıllı telefon tanıtmayı planlıyor

BlackBerry, Android tabanlı üç yeni akıllı telefon tanıtmayı planlıyor

19.02.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:

BlackBerry, Android işletim sistemli üç yeni akıllı telefon tanıtmayı planlıyor. Ortaya çıkan raporlara göre BlackBerry'nin yeni telefonları Uni, Athena ve Luna olarak kodlandırabilir.

BlackBerry, Android tabanlı üç yeni akıllı telefon tanıtmayı planlıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

TCL Communication'ın ortaya çıkardığı bazı raporlara göre BlackBerry, Android işletim sistemli üç yeni akıllı telefon tanıtabilir. BlackBerry'nin yeni telefonları Uni, Athena ve Luna kod adlarına sahip olacak.

Athena adlı modelin özellikleri geçenlerde CrackBerry forumlarında ortaya çıktı. Athena, fiziksel QWERTY/Z klavyeye sahip olacak. Orta-üst seviyede konumlandırılacak cihaz gücünü Snapdragon 660 işlemci, 6GB RAM ve 64GB depolama alanından alacak. Cihazın arka panelinde, çift kamera kurulumuna yer verileceği söyleniyor. Ancak cihazın kendisinin Nisan ayı gibi piyasaya sunulması bekleniyor. Athena'nın Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılabileceği de söylentiler arasında.

Uni kod adının BlackBerry’nin daha önce almış olduğu bir kamera patentinden geldiği iddia ediliyor. Patent, cihazın üzerinden geriye doğru sarkabilen mekanik bir kamera lensini tarif ediyor. CrackBerry'in belirttiği üzere TCL, Alcatel Uni360, şimdiye kadar Alcatel Idol 5 ile başlatılan ve sanal gerçeklik seti olan Alcatel Uni360'ı zaten kullanmış. BlackBerry markasının yakın gelecekte Uni adlı farklı bir cihaz çıkarması pek olası görmüyor.

Haberin Devamı

BlackBerry Luna'nın, daha önce BBE100-1 model numarası ile tanımlanan Android destekli orta sınıf bir telefon ve fiziksel klavyeye sahip olması bekleniyor. Akıllı telefonun, IFA 2018 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.