Teknoloji Casper, Windows 8 ile çok daha iddialı!

Casper, Windows 8 ile çok daha iddialı!

19.11.2012 - 17:34 | Son Güncellenme:

Windows 8 işletim sistemi, 26 Ekim itibariyle neredeyse hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.

Casper, Windows 8 ile çok daha iddialı

Sevda Serbest

Haberin Devamı

Windows 8, gelir gelmez, getirdiği yenilikler ve kullanım kolaylıkları ile teknoloji meraklılarının da kalbini çalmayı başardı. Biz de hiç vakit kaybetmeden Casper’ın Pazarlama Direktörü, Feray Karaman ile Casper’ı ve Windows 8 işletim sistemini konuştuk.

Windows 8 işletim sistemine sahip ürünler konusunda nasıl bir çalışma gerçekleştirdiniz? Piyasaya sunduğunuz yeni ürünler var mı?

Casper olarak yıllardır tüketiciye, en yeni teknolojiyi zamanında ve dünya ile aynı anda ulaştırmayı hedef edindik. Bu bağlamda Windows8‘in lansmanıyla beraber bizde kendi içimizde çalışmalarımızı tamamlamış ve Windows8 işletim sistemine sahip ürünlerimizle raflarda yerimizi almaya hazırdık. Windows8 işletim sistemine sahip ürün kategorimizi 5‘e çıkardık. Ultrabook, yeni nesil ince notebooklar, geleneksel notebook, masaüstü bilgisayarlar, Allinone ve tabletler. Her bir kategorimizde tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayacak, aradıklarını bulabilecekleri 21 farklı dizayn, 400 farklı konfigürasyon bulunuyor. Rengi ile gittiği her yere tarzını da beraberinde götürmek ve bunu yaparken farklılaşmak isteyenlere bronz, gümüş gri, ateş kırmızısı, beyaz, füme ve siyah olmak üzere birden çok renk alternatifi sunuyoruz.

Haberin Devamı

Yeni nesil ince notebooklarımız, kendine has stili ile ateş kırmızı, gümüş gri renk alternatifi ve ideal performansıyla her kitleden kullanıcının beğenisi kazandı. Tüketici segmentinde %31,8’lik pazar payı ile liderliği bulundurduğumuz masaüstü bilgisayar kategorisinde yine en son trendleri görüyoruz. 21.5inç Full HD ekranı ve üstün konfigürasyon özellikleriyle raflarda yerini alan bir diğer yeni ürünümüz “Nirvana Allinone” serimiz Windows8 işletim sisteminin getirdiği yeniliklerden maksimum düzeyde yararlanma imkanı veriyor.

Son olarak en son trendleri Ultrabook kategorimize entegre ederek ilk dokunmatik ekranlı ultrabook’u piyasada sunduk. Tüketici segmenti dizüstü bilgisayar kategorisindeki %15,4’lük pazar lideri payımızı ultrabook kategorimizle destekliyoruz. Böylelikle 3 farklı dizaynı bulunan ultrabook kategorimizi, ”Casper Nirvana Touch Ultrabook” ile genişleterek bu sayıyı 4 ‘e çıkardık. Televizyon reklamları dönen ve farklı bir çok noktada billboard reklamlarını görebileceğiniz ilk dokunmatik ekranlı Casper Nirvana Touch Ultraook ile pazardaki farklılığımızı bir kez daha artırdık ve ultrabook segmentinde doğru ve güçlü adımlarla liderliğimizi pekiştiriyoruz.

Haberin Devamı

Ürün tarafında bu çalışmaları yaparken, Windows8‘in kullanıcıya getirdiği kullanım kolaylıkları ve yenilikleri özümseyerek tüketiciye bu yenilikleri nasıl daha iyi sunarız, kullanımı onlar için nasıl avantaja çevirebiliriz düşüncesiyle yazılım tarafında da benzersiz çalışmalar yaptık. Çeşitli firmalar ile yaptığımız işbirliği sonucunda kullanıcının Windows8 deneyimini yaşarken, günlük hayatlarında sıkça kullanabilecekleri, kullanırken avantaj elde edecekleri uygulamalar oluşturduk.

Burada önemli olan nokta geliştirilen bu uygulamaların lokal olduğu ve sadece Casper bilgisayarlarda yüklü olması. Windows8 işletim sistemli ürünlerimizde ön yüklü olarak kullanıcının beğenisine sunuyoruz. Bilgisayarlarda önyüklü olarak giden bu programlar arasında Tivibu, Dmags, Tav havalimanı, Garanti bankası online bankacılık, Radyo , Yemeksepeti, Pepee gibi trend ve çeşitli oyun programları bulunmakta.

Haberin Devamı

Kullanıcılara sağladığı yenilikler ve olanaklardan biraz bahseder misiniz?

Windows8 kullanıcının karşısına daha eğlenceli daha canlı daha renkli ekran ara yüzüyle çıkıyor. Bu ekranda aradığınız, ihtiyacınız olan her program bir arada bulunuyor. Windows8 ister dokunmatik ister mouse ister touchpad ile kullanıma göre dizayn edilmiş dolayısıyla kullanıcıya kullanım serbestliği sağlıyor. En son çıkan popüler uygulamalar Windows8’in içerisinde bulunan mağazadan bulunup, indirilebilir. Bulutun gücünü etkin biçimde kullanan Windows8, sunduğu gelişmiş özellikleri ile her cihazdan kişisel bilgilere erişebilmeyi mümkün kılarak hayatı kolaylaştırıyor. Yeni ve modern Windows8 hem ev kullanıcıları hem de iş kullanıcıları için benzersiz üretkenlik ve esneklik sunuyor. Aynı zamanda kurumlara da bu özelliklerden ödün vermeden güvenlik ve yönetilebilirliği sağlıyor.

Haberin Devamı

Yazılımların yanı sıra Windows8 ile dokunmatik teknolojisinde çığır açılıyor. Dokunmatik özellikli ürünler Windows8 kullanımı standart notebooklarımıza entegre oluyor.

Türkiye’deki pazarlama stratejiniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik dizayn, konfigürasyon ve form faktör için gereken çözümleri, kişiye özel üretim avantajıyla geniş fiyat aralığında ulaşılabilir kılmak. Hedefimiz, Casper’da ihtiyacına cevap bulamayan müşterinin kalmaması.

Peki Yurtdışı pazarda performansınız nasıl?

Geçtiğimiz bu 2 yıl içerisinde Ortadoğu ülkeleri, Azerbaycan, Rusya, Bosna-hersek ile iş ilişkilerimizi güçlendirdik. Ürünlerimizin yerli üretim yani Türk malı olması yurtdışı iş ortaklarımız tarafından itibar ve ilgi görmekte. Hakim olduğumuz pazar payı Ortadoğu’daki politik sürecin çözüme kavuşmasının ardından bu bölgedeki satışlarımızla beraber hızla yukarı doğru ivme kazanacaktır.

Türkiye teknoloji sektöründe Windows 8 donanımlı ürünler yeterince var olacak mı?

Windows8’in lansmanıyla birlikte, Windows8 işletim sistemli ürünlerde raflarda yerini almaya başladı. İlerleyen süreçte Win8 işletim sistemli ürün sayısı oldukça artacak.

Yakın zaman da piyasaya sunmayı düşündüğünüz yeni teknolojiler var mı? Varsa bunlardan bahsedebilir misiniz?

Dokunmatik kullanımın giderek arttığı günümüzde ürünlerimizde bu özelliği daha fazla hissedeceğiz. Tablet piyasasında artan tüketici ihtiyaçlarını göz önüne alarak isteyen herkesin ulaşılabilir fiyatla sahip olabileceği Casper Nirvana 7” tabletimizi piyasaya sunduk. Tablet kategorimizi yönetirken tüketici ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak çeşitlilik yaratıyoruz. Daha büyük ekran kullanımı tercih eden tüketici ihtiyacına Casper Nirvana 10” tablet ürünümüzle çözüm öneriyoruz.

2013 yılında tablet kategorimizi genişleterek istenildiğinde klavyeli veya klavyesiz kullanılabilen, kağıt tablet dediğimiz çok ince tasarıma sahip dizaynlı tabletlerimizi piyasaya sunacağız. Allinone kategorisinde, 23.6” ekran büyüklüğüne dokunmatik teknolojisini entegre ediyoruz.Tüketiciye karmaşadan uzak konforlu kullanım imkanı sunan Allinone ürün kategorimizde şık ve etkileyici tasarımı, farklı konfigürasyon çeşitleriyle “Allinone Touch“ ürünümüzle Aralık ayında piyasada yer alacağız. Mobil hayatın giderek arttığı günümüzde standart notebook kategorimizi, diğer standart notebooklara oranla %20 daha ince yapısı, şık kasa dizaynı ve ilgi çekici füme rengiyle raflarda tüketicinin ilgi ve beğenisini kazanan yeni Nirvana İnce Dizayn Notebook ürünümüzle genişlettik. Beyaz ve siyah renk alternatiflerini kısa süre içerisinde tüketicilerimize sunacağız. Geleneksel dizüstü bilgisayar kategorimizde yer alan ürünlerimizde de ilerleyen dönemlerde dokunmatik teknolojisini entegre etmeyi planlıyoruz.

Dizayn ve çeşitli konfigürasyon çalışmalarımız günümüz ve gelecek teknolojisine paralel şekilde devam etmekte. Ar-ge ekibimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda teknoloji severlerin beklentilerini karşılayacak çok sayıda çeşitli formdaki ürünlerimizi kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.