Teknoloji Çin 2019 yılına kadar dünya çapındaki en iyi ekran üreticisi olacak

Çin 2019 yılına kadar dünya çapındaki en iyi ekran üreticisi olacak

09.10.2017 - 15:21 | Son Güncellenme:

Ekran teknolojilerine yatırım yapan firmalar sürekli kazanıyor. Çin de bu alana para akıttığından ekran üretimi konusunda hızlı büyüyor. Çin'in 2019'un başlarında dünyanın en büyük ekran üretim üssü haline geleceği belirtildi.

Çin 2019 yılına kadar dünya çapındaki en iyi ekran üreticisi olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Televizyonlar, bilgisayarlar, monitörler, akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, otomobiller derken ekrana olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ekran teknolojilerine yatırım yapan firmalar da sürekli kazanıyor.

Çin Video Endüstri Birliği ve Çin Optik ve Optoelektronik Üreticiler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre ekran üretiminde planlanan veya hali hazırda yapım aşamasında olan yatırımların toplam değeri 120 milyar dolar (800 milyar yuan) civarında. Sadece LCD tarafı bu yatırımların 75 milyar dolarını oluşturuyor. Kalan rakam ise OLED gibi diğer teknolojilere ayrılmış.

Yatırımlar televizyon, monitör, bilgisayar, mobil cihaz, giyilebilir cihaz gibi pek çok kategoriyi kapsıyor. Yapılan tesislerin ise tamamen üretime geçmesi 2019 ortalarını bulacak. Çin yılın ilk yarısında 57 milyon metre kare ekran tedariği gerçekleştirdi. Tüm dünyanın ekran tedariğinin yüzde 30’una denk gelen bu rakam ile Çin, Güney Kore’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Pekin merkezli pazar araştırma şirketi All View Cloud'un bir üyesi olan Yi Xianjing, "Gönderiler daha fazla üretim hattı devreye girdiğinde iyileşmeye devam edecek" dedi.

Yatırımların yavaş yavaş devreye girmesi ile birlikte 2019 yılına kadar bu rakamın 80-90 milyon metrekare civarına yükseleceği konuşuluyor.