Teknoloji Deep Web Tarafında Neler Saklı? Açıklık Getirdik…

Deep Web Tarafında Neler Saklı? Açıklık Getirdik…

27.11.2015 - 17:31 | Son Güncellenme:

Her gün kullandığınız internetin daha fazlası saklı olabilir. Deep Web ve Deep Web'in bilinen yüzü Dark Web ise internetin karşımıza çıkmayan yanı. E-postanızı kontrol ederken, online alışveriş yaparken ya da...

Deep Web Tarafında Neler Saklı Açıklık Getirdik…

Her gün kullandığınız internetin daha fazlası saklı olabilir. Deep Web ve Deep Web'in bilinen yüzü Dark Web ise internetin karşımıza çıkmayan yanı. E-postanızı kontrol ederken, online alışveriş yaparken ya da Facebook’da gezerken Surface Web ya da Visible Web adlandırılan yerde bulunuyoruz.Visible Web adı verilen bölüm basitçe Google ya da Yahoo gibi normal arama motorlarında indekslenen siteler. Bugün yaklaşık olarak indekslenmiş 4 milyar internet sitesi var. Bu kulağa çok gibi gelebilir ancak Surface Web’in altında indekslenmeyen çok daha fazlası yatıyor gibi gözüküyor. Bu kısma Deep Web adı veriliyor.

Haberin Devamı

Deep Web’i tanımlaması oldukça basit firewalların ggerisinde kalan bütün veri Deep Web oluyor. Buna kullanıcı databaseleri, iş intranetleri, web arşivleri ve şifre ile korunan siteler gibi yerler dahil. Bazı araştırmalara göre bu internetin bu alanı Surface Web’in 400-500 katı daha büyük. Ancak burada önemli bir nokta var bu 4 milyarın 400-500 katı site var demek değil. Dediğimiz gibi burada şirket intranetleri büyük yer kaplıyor. Dark Web ise bu karanlık tarafın ulaşılabilir bölgesi. Burada internet adresleri yer alıyor. Buraya ancak The Onion Browser veya TOR ile ulaşabiliyorsunuz. Buradaki adresler arama motorları tarafından indekslenmiyor. Burası karanlık tarafın hatta Surface Web’in yanında çok çok küçük kalıyor. İllegal siteler burada yer alıyor. Bunların sayısı da yaklaşık 7000 civarında.