Teknoloji Dikkat! Telefonlarınız Kapanmasın…

Dikkat! Telefonlarınız Kapanmasın…

11.04.2013 - 16:34 | Son Güncellenme:

Yurtdışından telefon getirenlerin son dönemde telefonları kapanma ile karşı karşıya. Ülkemizde “kaçak” adıyla anılan yurtdışından telefon getirme furyası sonunda patladı.

Dikkat Telefonlarınız Kapanmasın…

Türkiye de satış yapan distribütörlerin kendi haklarını korumaları için Sanayi Bakanlığına yaptıkları başvurular sonucunda Bakanlık bu gidişe bir dur dedi. Geçtiğimiz Haziran ayında başlayan 100 TL ücret ve sadece pasaport ile yapılan kayıt işlemleri artık geçerliliğini yitiriyor ve böyle kayıtlı telefonlar tek tek kapatılıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 senedir devam eden bu sistemde birçok kişi mağdur olmuştu. Gelen şikayetlerde ise: Bazı uyanık tur sahipleri, hacı adaylarımızın pasaportlarını alarak onlardan habersiz pasaportlarının fotokopilerini çekip bunları telefonculara, hacı adaylarımızın haberi olmadan satıp bunlardan rant sağlamak amacındaydı. Yani yurtdışına çıkan birisinin haberi bile yokken pasaportunda telefon kayıtlı oluyordu.

Yeni çıkan genelge ile bu sistem değişiyor ve pasaport kaydının yapılması sırasında, pasaport sahibinin hazır bulunması isteniyor. Sizinde telefonunuz yurtdışından gelme ise BTK İMEİ Sorgulamadan telefonunuzu sorgulayın ve mutlaka çıkan sonuçta Yolcu Beraberinde Kaydolan Cihaz” ibaresini görün.

Haberin Devamı

Bazı uyanık telefoncular size “kaçak” telefon satmaya çalıştığında ve imei kontrolü yaptığınızda“Evrakların Kontrolü için Geçici Kayıt Altına Alındı” ibaresini görüyorsanız sakın itibar etmeyin. Telefonunuz mutlaka kapatılacaktır. Her zaman vergisi verilmiş ürünleri tercih edin ki asla mağdur olmayın.