Teknoloji Dubai'de polislerin yerini robotlar alacak

Dubai'de polislerin yerini robotlar alacak

23.05.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda Dubai'de düzenlenen 'GITEX' isimli fuarda görücüye çıkan robot polisin göreve başlıyor. Dubai Polis Departmanı, ayrıca teşkilatın yüzde 25'inin robotlardan oluşması için çalışmalarına devam ediyor.

Dubaide polislerin yerini robotlar alacak

1980'li yılların efsane filmi Robocop gerçek oluyor. Robot polisler Dubai sokaklarında göreve başlıyor. Dubai Polis Departmanı, yeni robotunun duyurusunu gerçekleştirdi. İspanya merkezli PAL Robotics firması tarafından geliştirilen REEM adlı robot, yaklaşık 1,67 metre uzunluğunda ve yapay zeka yazılımına sahip. Göğüs bölümünde dokunmatik bir ekran bulunduran REEM, IBM‘in yapay zeka teknolojilerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada 2030 yılına gelindiğinde robot polislerin güvenlik güçlerinin yüzde 25'ini oluşturacağı bilgisine yer verildi. Dubaili yetkililer 2030'a kadar insanların yer almadığı ilk akıllı polis karakolunu kuracaklarını da açıkladı.

Robot polisin ilk başlarda direkt gerçek polisin yerini almayacağı yalnızca ceza ödeme, ihbar yapma ve rapor hazırlama gibi basit işleri gerçekleştireceği belirtiliyor.