Teknoloji Dünya’nın İlk Force Touch Özellikli Telefonu Huawei’den Geliyor

Dünya’nın İlk Force Touch Özellikli Telefonu Huawei’den Geliyor

24.08.2015 - 15:40 | Son Güncellenme:

Force Touch özelliği, çok yakında Huawei tarafından üretilecek olan Mate S akıllı telefonunda kullanılacak... Kullanılabilirlik seviyesini arttıran ve kullanıcıya çok daha farklı bir deneyim sunan Force Touch teknolojisi, iPhone'dan önce...

Dünya’nın İlk Force Touch Özellikli Telefonu Huawei’den Geliyor

Force Touch özelliği, çok yakında Huawei tarafından üretilecek olan Mate S akıllı telefonunda kullanılacak... Kullanılabilirlik seviyesini arttıran ve kullanıcıya çok daha farklı bir deneyim sunan Force Touch teknolojisi, iPhone'dan önce Mate S modelinde kullanılacak. Huawei cephesinden gelen son bilgiler, Huawei'nin bu teknolojiye adım attığını kanıtlıyor. Ekrana dokunma şiddetine göre işlemi yürütmemizi sağlayan Force Touch, bir nevi dokunma ve ekrana uygulanan güç arasındaki farkı algılayabiliyor. Bu şekilde iOS adına geliştirilen önemli özelliklerin daha rahat kullanılması ve işlevselliğin arttırılması mümkün olacak. Apple Watch'ta kullanılan bu ekranın iPhone 6S'de de karşımıza çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fakat iPhone 6S'den önce bu ekranı ilk kullanan akıllı telefon Mate S olabilir. Belirtilenlere göre Huawei tarafından üretilecek olan Mate S, IFA 2015 etkinliğinde karşımıza çıkacak. Bahsettiğimiz modelin özelliklerine baktığımızda ise bizleri 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran karşılıyor. Kirin 935 işlemci seti ile çalışan cihaz, Mali T628 grafik arabirimini kullanıyor. Ayrıca telefonun arka kamerası 20 MP, ön kamerası ise 8 MP çözünürlük sunacak. 4G bağlantı desteği ile gelecek olan Mate S, 4100 mAh gücündeki bataryası ile uzun süreli kullanım imkanı tanıyacak.