Teknoloji Elveda Note Hoşgeldin Plus!

Elveda Note Hoşgeldin Plus!

21.10.2016 - 00:47 | Son Güncellenme:

Samsung’un amiral gemisi için, “Elveda Note” serisi diyebiliriz. Elveda Note Hoşgeldin Plus diyerek konuya giriş yapmak istiyorum.

Elveda Note Hoşgeldin Plus

Samsug‘un günlerdir başını ağrıtan, çıkarıldığı an itibariyle donanımı ve dizaynıyla göz dolduran Galaxy Note serisinin son üyesi olan Galaxy Note 7, Samsung’un zafer çığlıkları atmaya hazırlandığı sırada, akla hayale gelmeyen bir sorun nedeniyle, belli bir süreç geçtikten sonra tamamen satıştan kaldırıldı. Şimdi ise, Elveda Note Hoşgeldin Plus demeye hazır mısınız?

Haberin Devamı

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S8 modelinin, 26 Şubat tarihinde, MWC etkinliğinden bir gün evvel Samsung Galaxy Unpacked etkinliği adı altında teknoloji severlere duyurulacağını aktarmıştık.

Samsung‘un bir diğer amiral gemisi olan Note serisi modelleri ise, Ağustos ayında yapılan lansman ile teknoloji severlere sunuluyordu. Yine geçtiğimiz ağustos ayında Galaxy Note 7 teknoloji severlerin beğenisine sunuldu. Ancak, maalesef büyük bir şanssızlık ile Samsung beklemediği olaylarla karşılaştı ve yaklaşık 17 Milyar dolar gibi bir rakam ile bütçesine büyük bir eksi yamış oldu. Bunun yanında yaşadığı prestij kaybı da, olayın başka bir boyutu olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdi ise, Samsung üst düzey yönetim kadrosundan gelen önemli bir haberi sizinle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Galaxy Note 7‘de yaşanan problemin ardından tüm satılan Galaxy Note 7 lerin toplatma kararı ve ürünlerin bir kısmının halen tüm çabalara rağmen toplanamamış olması sebebiyle (geri toplanamayan Galaxy Note 7 miktarı yaklaşık 1 milyon adet) Note serisinin tamamen rafa kaldırılabileceği ve Note serisi cihazların bir daha üretilmeyeceği dedikoduları çoğalmıştı.

Bana ulaşan üst yönetim kaynaklı haber ile bu dedikodu doğrulanmış oldu diyebilirim. Buna ek olarak ise, sizlere yeni serinin ismini ve hangi tarihte tanıtılacağını yazıyor olacağım.

Evet, artık Galaxy Note serisi olmayacak. Bu serinin yerine “Plus” ismi konumlandırılacak. 26 Şubat tarihinde yapılacak olan Unpacked etkinliğinde Galaxy S8 veya Galaxy S8 Edge ile birlikte Galaxy S8 Plus ve Galaxy S8 Edge Plus adıyla yeni Note serisi karşımızda olacak.

Bu konuyla ilgili bir diğer haber ise, geçtiğimiz S serisi etkinliği ile iki model olarak, yani Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge olarak sunulan serinin tek modele düşürüleceği.

Unpacked etkinliğinde artık Samsung yeni model serisinin, yeni yüzünü göreceğiz diyebiliriz. Ağustos ayında satışa çıkarılan ve büyük aksilikler sebebiyle Galaxy Note 7 serisi cihaz satışı yapamayarak bir dönemi boş geçirmiş olan Samsung, tekrar 2018 Ağustos ayını beklemeden Galaxy S8 Edge Plus ismiyle, yeni Note serisini sunması çok büyük bir ihtimal. Bir diğer ihtimal ise, Galaxy S8 Edge tanıtıldıktan sonra yine Ağustos ayında Galaxy S8 Edge Plus olarak yeni ürünün tanıtımına gerçekleştirebilir. Ancak, Samsung içinde yapılan görüşmelere de her iki modelin de, Şubat ayında yapılacak olan Unpacked etkinliğinde tanıtılması yönünde. Böylece, Note serisi için sadece 6 aylık bir satış kaçırılmış olacak (yaşanan sorun sebebiyle edilen zarar hariç olarak). Bunun yanında Samsung‘un hep yapmak istediği, ancak bir türlü cesaret edemediği serileri eşitleme operasyonu da zorunlu olarak yapılmış olacak.

Haberin Devamı

Artık, şunu diyebiliriz; Elveda Note, Hoşgeldin Plus …

Samsung severler artık, şubat ayında yapılacak lansmanda tanıtılması beklenen, Samsung Galaxy S8 Edge ve Samsung Galaxy S8 Edge Plus modellerini bekliyor diyebiliriz.